Organisaties 10-07-2017 | Door De Schrijverscentrale

De Schrijverscentrale zoekt een stagiair(e) communicatie

De Schrijverscentrale zoekt een stagiair(e) communicatie
De Schrijverscentrale is op zoek naar een enthousiaste stagiair communicatie (m/v).

De website speelt een centrale rol binnen de informatieverstrekking en communicatie van De Schrijverscentrale. Hier zijn alle auteursprofielen, campagnes en diverse interviews en artikelen over schrijversbezoek te vinden. Regelmatig worden er nieuwsbrieven rondgestuurd naar de diverse doelgroepen, zoals boekhandels, scholen en auteurs. Actueel nieuws wordt verder gedeeld via de (deels nog op te zetten) sociale media: Facebook, Twitter, en YouTube.

Als stagiair(e) draag je zelfstandig en creatief bij aan de dagelijkse redactie van de website en social media en heb je een actieve rol in het aanleveren van kopij, verzorgen van (digitaal) beeldmateriaal, persberichten en het versturen van nieuwsbrieven. Jij hebt briljante ideeën over het opzetten en analyseren hiervan, de inzet van nieuwe communicatiemiddelen, en je denkt mee over contentplanningen en marketingacties voor evenementen en campagnes.

Er is volop ruimte om redactionele en communicatie-ervaring op te doen. Je komt met alle aspecten van het boekenvak en de samenwerkingspartners in het literaire bedrijf in aanraking. Ook word je als stagiair betrokken bij de voorbereiding van nieuw (digitaal) promotiemateriaal en assisteer je auteurs bij het inrichten van hun profielen op de website van De Schrijverscentrale.

Daarnaast help je bij het plannen en realiseren van de beleidspilot om de mogelijkheden te onderzoeken het auteursbestand van De Schrijverscentrale open te stellen voor schrijvers die zelfstandig publiceren, voor spoken word-artiesten en voor toneel- en scenarioschrijvers door contact met festivalprogrammeurs en literaire/culturele community's.

Onze voorkeur gaat uit naar studenten (WO/HBO) die in het kader van hun opleiding communicatie en/of media praktische werkervaring in de literaire sector willen opdoen. Je kunt snel en efficiënt nieuwe informatie verzamelen en gebruiken, en goed uit de voeten met digitaal beeldmateriaal. Je bent sociaal vaardig, hebt uiteraard een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal, liefde voor literatuur en een lekker vlotte pen. Ervaring met werken in een cms is een pre. 

We bieden de mogelijkheid kennis van het literair bedrijf op te doen, een netwerk op te bouwen en desgewenst binnen de stage een onderzoek uit te voeren. Er is een stagevergoeding.
Periode
Vanaf februari 2018 voor een periode van 3 tot 5 maanden, 3 à 4 dagen per week.
Interesse?
Stuur je motivatie en cv per mail naar Lonneke Bär. Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie. In verband met vakantie zal zij pas na 8 januari 2018 contact met je opnemen.