Kennis en Inspiratie - Organisaties - Scholen 15-09-2021 | Door Redactie

Laat je leerlingen kennismaken met schrijvers en doe mee aan Literatour!

Laat je leerlingen kennismaken met schrijvers en doe mee aan Literatour!

Speciaal voor de Boekenweek van Jongeren organiseert De Schrijverscentrale, in samenwerking met de CPNB en Stichting Lezen, de grote schrijverstournee Literatour van 14 t/m 18 februari 2022. Laat je leerlingen op een bijzondere manier kennismaken met literatuur en schrijvers en doe mee. De inschrijfperiode start op 17 september. Er is plaats voor honderd scholen, dus wacht niet te lang!

Een team van twintig enthousiaste schrijvers – waaronder 3PAK-auteur Khalid Boudou, Young Adult-schrijver Chinouk Thijssen en spoken word-artiest Elten Kiene – staat in de startblokken om tijdens Literatour langs honderd scholen in Nederland te toeren. Daar vertellen ze aan leerlingen van klas 3 t/m 6 van het vmbo, havo, vwo en onderbouw mbo hun eigen, inspirerende verhaal over het lezen en schrijven van boeken. Uit ervaring en ons onderzoek Dichter bij de schrijver, dichter bij lezen weten we dat auteursbezoeken bijdragen aan de leeslust van jongeren. Literatour is dus een uitgelezen kans om daar op jouw school aan mee te doen.

Boek een schrijver voor een speciaal tarief
Nodig een schrijver uit tegen het speciale tarief van € 400 (excl. reiskosten) en ontvang ook een gratis boekenpakket met titels van de twintig schrijvers (aangeboden door Stichting De Versterking) en een voorbereidend lespakket.

Deelnemen
Het aanvraagformulier is beschikbaar vanaf het begin van de Boekenweek van Jongeren, dus je kunt een aanvraag indienen van 17 september tot 31 oktober 2021. Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.
NB: de inschrijftermijn is verlengd tot en met vrijdag 12 november!

Voor informatie over andere acties en evenementen, kijk op Boekenweek van Jongeren.

Literatour wordt georganiseerd door De Schrijverscentrale, Stichting CPNB en Stichting Lezen. NBD Biblion is sponsor.