Kennis en Inspiratie - Scholen - Organisaties 31-08-2020 | Door Redactie

Deze Penseel-illustratoren zijn uit te nodigen voor een bezoek

Deze Penseel-illustratoren zijn uit te nodigen voor een bezoek


Wauw, wat een hoop prijzen voor mooie kinderboeken werden er uitgereikt de afgelopen week! Bij de Schrijverscentrale keken we halsreikend uit naar de Zilveren Griffels en Penselen, en natuurlijk de Vlag en Wimpels. Wist u dat veel van de bekroonde auteurs en illustratoren ook uit te nodigen zijn voor een lezing of schoolbezoek? Een superbijzondere ervaring natuurlijk voor kinderen. En ook volwassenen, zoals juffen, meesters, Pabo-studenten en ouders, zullen genieten van zo'n bezoek.

De Schrijverscentrale zet er een paar in het zonnetje. Vandaag de illustratoren die de Penseeljury heeft bekroond, want ja, illustratoren zijn ook uitnodigen via de Schrijverscentrale.

Zilveren Penselen
  • Yvonne Jagtenberg voor Hup, Herman! (categorie Prentenboek)
  • Martijn van der Linden voor Wat moet je doen als een nijlpaard struikelt (categorie Geïllustreerde kinderboeken)
  • Carll Cneut voor de Vuurzeevlieg - en andere dierenverhalen (categorie Geïllustreerde kinderboeken)
  • Wouter van Reek voor Nadir en Zenith in de wereld van Escher (categorie Informatief)
Vlag en Wimpels Penseeljury

Een Vlag en Wimpel is een eervolle vermelding voor Nederlandstalige kinderboeken. De Griffel- en Penseeljury’s kunnen in alle categorieën twee Vlag en Wimpels toekennen. Dit jaar zijn er maar liefst achtentwintig Vlag en Wimpels toegekend (elf bij de Penselen en zeventien bij de Griffels), kijk hier voor alle eervolle vermeldingen.

Over de Penselen
Wilt u meer weten over de Penselen? Op de website van de Kinderboekenweek is een mooi overzicht te vinden van alle winnaars. Voorheen werden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekendgemaakt en uitgereikt op het Kinderboekenbal. Vanwege de coronacrisis is een Kinderboekenbal dit jaar niet mogelijk, maar gaat de uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel wel door. De bekendmaking vindt dit jaar plaats op dinsdag 29 september, de dag voorafgaand aan de Kinderboekenweek.

Op de foto: Yvonne Jagtenberg