Kennis en Inspiratie - Scholen 19-10-2021 | Door Redactie

De Schrijverscentrale boekt recordaantal van 871 schrijversbezoeken tijdens Kinderboekenweek

De Schrijverscentrale boekt recordaantal van 871 schrijversbezoeken tijdens Kinderboekenweek

Met 871 bezoeken van 200 schrijvers ruim 80.000 kinderen bereikt 

De 67ste Kinderboekenweek was een ongekend succes. Anne Zeegers, directeur van De Schrijverscentrale: “Maar liefst 200 kinderboekenschrijvers en illustratoren reisden naar alle hoeken van Nederland om hun verhalen te vertellen aan ruim 80.000 kinderen. Dit jaar zijn er via De Schrijverscentrale een recordaantal van 871 bezoeken geboekt, waarmee het record van 690 schrijversbezoeken in Kinderboekenweek 2019 ruimschoots is doorbroken. Wat zijn we trots op alle schrijvers en illustratoren die er ook dit jaar weer op uit trokken om kinderen te betoveren met hun verhalen. Een schrijver in de klas is altijd een lichtpuntje voor zowel kinderen als de auteurs zelf en zorgt voor een piek in het lezen. Hulde ook aan alle leerkrachten, boekhandelaren en bibliothecarissen die dit recordaantal schrijversbezoeken mogelijk maakten!"

Worden wat je wil

Met het thema ‘Worden wat je wil’ stond de Kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Van astronaut tot dokter en van zangeres tot YouTuber: het populaire thema was een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. De Schrijverscentrale regelde onder meer de tournees van geschenkschrijvers Bette Westera van het Kinderboekenweekgeschenk en Mark Janssen van het Prentenboek van de Kinderboekenweek. 

Westera liet weten dat ze er volop energie van heeft gekregen: "Alle schoolklassen die ik bezocht, of dat in een boekhandel, bibliotheek of school was, waren opvallend goed voorbereid. Mede dankzij de goede briefing van De Schrijverscentrale. Als je het bezoek een beetje inhoudelijk voorbereidt en de kinderen alvast laat nadenken over wat ze echt willen weten, werpt dat zijn vruchten af. Toen ik aan de Kinderboekenweek begon was ik eigenlijk minder fit dan nu, ik heb er heel veel energie van gekregen!" 

Ook Mark Janssen heeft intens van de Kinderboekenweek genoten: "Wat een week was dit! Niet alleen werd Dromer een succes, maar nog waardevoller: ik heb zeker weten een vonkje overgedragen aan ouders en kinderen. Stop nooit met lezen, schrijven en tekenen!"