Kennis en Inspiratie - Organisaties 28-09-2022 | Door Redactie

Boek nu uw auteur voor de Boekenweek 2023

Boek nu uw auteur voor de Boekenweek 2023

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart vindt de 88ste Boekenweek plaats, een uitgelezen periode om een schrijver uit te nodigen. Lize Spit schrijft het Boekenweekgeschenk en Raoul de Jong buigt zich over het Boekenweekessay bij het thema Ik ben alles. De Schrijverscentrale verzorgt zoals elk jaar de tournees van de Boekenweekauteurs. 

De Boekenweekauteurs gaan in maart op tournee langs bibliotheken, boekhandels en culturele podia. De hele week wordt geschenkschrijver Lize Spit rondgereden door een privé-chauffeur: onze eigen bemiddelaar Johan Wegeling. 

Johan: “Al sinds de jaren 90 ga ik met de Boekenweekauteurs mee op pad. Met veel plezier rijd ik vele kilometers, zodat de auteurs hun lezers door heel het land kunnen ontmoeten. Tijdens deze autoritten heb ik bijzondere geschenk- en essayschrijvers – van Renate Dorrestein tot Marieke Lucas Rijneveld – beter leren kennen. Ik verheug mij er dan ook op om de Vlaamse Lize Spit tijdens de Boekenweek 2023 in contact te brengen met haar Nederlandse publiek.” 

Heeft u interesse om de geschenk- of essayschrijver uit te nodigen voor een interview in uw boekhandel, bibliotheek of theater? Wacht niet te lang en stuur online een aanvraag in of neem contact op met onze bemiddelaars Johan Wegeling (voor Lize Spit) of Remco Scheenjes (voor Raoul de Jong).

‘Dit thema, Ik ben alles, is een prachtige kans om lezers mee te nemen op avontuur van de Groningse klei naar Caraïbische stranden, op zoek naar een ongehoord verhaal dat de kracht heeft om iedereen te laten dansen.’
-Raoul de Jong 


Boekenweekthema Ik ben alles 
Met het Boekenweekthema Ik ben alles vieren we de pluriformiteit van onze identiteit. Naast de Boekenweekauteurs zijn er nog veel andere schrijvers die wel raad weten met dit actuele thema. Want juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen. 

Onze bemiddelaars adviseren u graag over een passende schrijversactiviteit voor uw publiek of zoek in ons schrijversbestand. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste schrijver voor uw publiek, bel of mail ons voor persoonlijk advies.

Op de foto: Boekenweekauteurs Raoul de Jong en Lize Spit. Fotograaf: Shody Careman.