Kennis en Inspiratie - Scholen - Organisaties 13-03-2020 | Door Redactie

Algemene berichtgeving over auteurslezingen

Algemene berichtgeving over auteurslezingen

Er tekent zich een werkelijkheid af die we tot nu toe alleen kenden uit boeken en films. We wensen u allen veel sterkte in deze periode!

In navolging van de overheidswege aangekondigd maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, neemt De Schrijverscentrale de volgende maatregel.

Wij zullen alle contracten van door ons bemiddelde auteursactiviteiten die gepland staan in de periode tot en met 6 april zonder uw tegenbericht tijdelijk stop zetten. Wij berichten alle auteurs over deze maatregel. Op een later moment zullen we met u contact opnemen over de mogelijkheid het auteursbezoek te verplaatsen naar een later moment in het jaar. Mocht u daar nu al plannen voor hebben, laat het ons weten opdat wij de auteurs gerust kunnen stellen. Mocht u zelfs bereid zijn al een deel van het honorarium als voorschot te willen betalen om de auteur tegemoet te komen in deze lastige periode, dan zullen wij dat graag faciliteren. Bovendien brengen we u in dat geval geen bemiddelingskosten in rekening.

Met nieuwe aanvragen voor auteursactiviteiten die u zou willen organiseren vanaf 1 mei gaan we graag aan de slag. Voor auteursactiviteiten vóór die datum kunnen wij helaas niet bemiddelen.

Wij doen er alles aan om samen deze periode zo goed mogelijk door te komen en voor u goed bereikbaar te blijven.