De Schrijverscentrale werkt voor jou!

Je hebt contact gehad met een literaire maker die je wilt uitnodigen. Omdat jullie allebei enthousiast zijn, is de afspraak snel gemaakt. Maar dan geeft de schrijver aan dat die het fijn vindt als de Schrijverscentrale de zakelijke afhandeling op zich neemt. En dat is ook voor jou heel prettig!

Vastleggen van afspraken

De Schrijverscentrale ontzorgt bij de organisatie van een schrijversbezoek. De afspraken tussen jou als organisator en de literaire maker worden contractueel vastgelegd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. In dit contract worden de datum en het tijdstip van het bezoek opgenomen, net zoals de locatie van het schrijversbezoek. Hier zal dus geen verwarring over ontstaan, beide partijen kunnen het immers nakijken op het contract. 

Een eerlijke vergoeding

Het beroep van literaire maker bestaat niet alleen uit het creëren van literair werk, maar juist ook uit het afleggen van bezoeken. Op die manier zorgen literaire makers ervoor dat de literaire leescultuur in Nederland verspreid en gestimuleerd wordt. Dan is het goed om te weten dat de literaire maker een eerlijke beloning ontvangt. Door een schrijversbezoek via de Schrijverscentrale te laten verlopen, weet je zeker dat je de schrijver een eerlijke vergoeding biedt. Ook handig om te weten: de Schrijverscentrale geeft geregeld kortingen op een schrijversbezoek

De administratie op orde

Na het schrijversbezoek ontvang je van de Schrijverscentrale een factuur met daarin de in het contract vastgelegde vergoeding. Wij zorgen ervoor dat de literaire maker het honorarium ontvangt en jij hebt er verder geen omkijken meer naar. De factuur kan bij je financiële administratie en alles is volgens de regels van de Belastingdienst afgehandeld. 

Meer literaire makers boeken?

Wil je meer literaire makers boeken? Er staan enorm veel schrijvers, illustratoren, graphic novelists, spoken word-artiesten en andere literaire makers in ons bestand. Neem eens een kijkje in dit bestand of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.