De Weddenschap

Leerlingen enthousiast maken voor lezen en boeken, daar gaat het om bij De Weddenschap. Met de formule van lezen in wedstrijdverband is De Weddenschap uitgegroeid tot een succesvolle campagne voor PRO, VMBO en MBO. Ga met je klas de uitdaging aan en lees drie boeken binnen een half jaar. Elke weddenschap is persoonlijk: een leerling kiest zelf drie boeken uit. De Weddenschap geeft online boekentips en een toolkit met posters, lesmateriaal en meer.

Inspiratie? Leesboost? Nodig een schrijver uit!

De Weddenschap tipt vaak boeken van auteurs die je via de Schrijverscentrale in de klas kunt uitnodigen. Een persoonlijke ontmoeting met een auteur maakt leerlingen enthousiast voor lezen en boeken. De schrijvers geven een workshop of interview, lezen voor en kunnen een leestip geven. Zo brengen ze leerlingen op nieuwe ideeën voor boeken. Perfect om de leeshonger bij in de klas aan te wakkeren!

Een schrijver kan voor de aftrap of afsluiting van de Weddenschap komen, maar halverwege de periode is ook mogelijk. Zo geef je de leerlingen een nieuwe leesboost!

De school met de meeste deelnemers krijgt een schrijversbezoek cadeau!

Heeft jouw school de meeste leerlingen die mee doen met De Weddenschap? Dan winnen jullie niet alleen De Weddenschaptrofee, maar krijgt jouw school ook een schrijversbezoek cadeau. Van Stichting Lezen ontvangt je school een waardebon om een schrijversbezoek van een schrijver naar keuze via de Schrijverscentrale te boeken.

De Weddenschap is een campagne van Stichting Lezen. Meer weten? Bekijk hier de nieuwsbrief van de Weddenschap voor informatie over inschrijving, leuke podcasts en praktijkvoorbeelden.