Heel Nederland Leest


Foto: Keke Keukelaar

Met een goed boek heb je altijd een goed gespreksonderwerp, zeker als de ander datzelfde boek heeft gelezen of aan het lezen is. Daarom leest heel Nederland in november hetzelfde boek: Joe Speedboot van Tommy Wieringa. De roman wordt gratis uitgedeeld bij bibliotheken.

Heel Nederland Leest Junior

Voor jongere lezers (groep 7, 8 en onderbouw VMBO) staat Broergeheim van Emiel de Wild centraal. Deelnemende scholen delen het boek uit aan hun leerlingen. Meer weten over Heel Nederland Leest Junior? Lees hier verder.

Nodig een schrijver uit

De gesprekken die op gang komen door samen hetzelfde boek te lezen zorgen voor verbinding. Verbinding tussen lezers, maar ook verbinding tussen lezer en schrijver. Juist daarom is het zo leuk om de schrijver van het boek uit te nodigen. Zowel Tommy Wieringa als Emiel de Wild is te boeken via de Schrijverscentrale. Update: De tournee van Tommy Wieringa is volgeboekt.

Wil je een andere schrijver boeken? Dat kan, óók tijdens Heel Nederland Leest! Neem contact met ons op voor tips of vraag een schrijver aan.

Joe Speedboot

Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen.

Joe Speedboot is de definitieve doorbraak van auteur Tommy Wieringa bij het grote publiek in 2005. Hij wint er de F. Bordewijkprijs mee in 2006. Na Joe Speedboot schrijft hij meerdere prijswinnende romans.

Broergeheim

Wat als je broer plotseling verdwijnt? Joeri overkomt het. Hij verhuist met zijn ouders en in het nieuwe huis is zelfs geen kamer voor Stefan. Joeri mist zijn broer verschrikkelijk. Hij weet niet eens waar zijn broer is en niemand wil het zeggen. Daarom schrijft hij brieven. Als Joeri een schokkende ontdekking doet, wil hij stoppen met broerzijn. Maar kan dat?

Broergeheim is het debuut van auteur Emiel de Wild. Het boek is bekroond met een Zilveren Griffel en de Debuutprijs van de Jonge Jury.