Spreekkunstacademie

 

Schrijvers zijn verhalenvertellers, daarom worden ze vaak uitgenodigd om te komen spreken. De Spreekkunstacademie helpt schrijvers te groeien als spreker en leesbevorderaar. Of je nu veel ervaring hebt of nog nooit voor een groep hebt gestaan, ons op de praktijk aansluitende aanbod ondersteunt en inspireert je. Het programma biedt voor elk wat wils: voor literaire makers voor jeugd en volwassenen, voor schrijversbezoeken op scholen, lezingen in bibliotheken of voor de overheid. 

In het najaar van 2023 hebben we de workshop Activerende werkvormen voor jeugd. 

Meld je voor 22 oktober aan via dit formulier!

Over de workshop
Wil jij je schrijversbezoek kwalitatief verbeteren? Vraag je je af hoe jouw bezoek interactiever, creatiever en inspirerender wordt voor kinderen en jongeren? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Tanja de Jonge laat je kennismaken met verschillende creatieve en inspirerende werkvormen speciaal voor basis- en middelbare scholieren (circa groep 5-8 van het Basisonderwijs en leerjaren 1-3 van het Voortgezet Onderwijs).

In een werkvormen-proeverij laat Tanja je proeven van verschillende, actieve werkvormen. Daarna ga je zelf aan de slag: je ontwerpt een schrijversbezoek rondom jouw eigen werk met interactieve werkvormen waarmee je de verbeeldingskracht van de kinderen/jongeren aanspreekt. Na deze training is je ‘gereedschapskist’ aangevuld met extra materiaal om te gebruiken tijdens je schoolbezoeken.

Over de trainer
Tanja de Jonge heeft twee carrières: één als schrijver van spannende jeugdboeken, en één als projectleider cultuureducatie bij een Kunst- en cultuurinstelling. Speciaal voor alle leesbevorderaars schreef ze het Werkvormenboek Leesbevordering, met daarin 90 interactieve werkvormen als inspiratiebron voor creatieve lessen. Naast schrijversbezoeken op school verzorgt Tanja workshops als trainer van leerkrachten- en docententeams en leesconsulenten.

Praktische gegevens
Datum: woensdag 8 november 2023
Tijd: 9.30 – 12.30 uur
Plaats: Amsterdam
Aantal deelnemers: minimaal 5 - maximaal 15
Kosten: € 75 incl. BTW