Literatour

Literatour is de schrijverstournee langs middelbare scholen, dit schooljaar van 26 februari t/m 1 maart 2024. Auteursbezoeken dragen bij aan de leeslust van scholieren, blijkt uit onderzoek. Dus een uitgelezen kans om daar op jouw school aan mee te doen. De Literatour en de Boekenweek van Jongeren zijn de twee samenhangende campagnes die de CPNB en de Schrijverscentrale samen organiseren. De publicatie 3PAK wordt tijdens de Boekenweek van Jongeren gepresenteerd, en de auteurs ervan doen mee aan de Literatour.

Een team van 21 bekende schrijvers zal tijdens de Literatour langs 100 scholen in Nederland toeren. Daar gaan ze met leerlingen van vmbo, havo, vwo en mbo van 14 t/m 18 jaar in gesprek over het lezen en schrijven van boeken. 

Deze schrijvers doen mee met Literatour:

Astrid Boonstoppel
Eva Burgers
Jan Cleijne
Laura Diane
Anne Eekhout
Wilma Geldof
Marie Lotte Hagen  &  Nydia van Voorthuizen (3PAK auteurs)
Philip Huff (3PAK auteur)
Elten Kiene
Tessa Leuwsha
Cis Meijer
Jennefer Mellink
Dries Muus
Rima Orie (3PAK auteur)
Anna van Praag
Elle van Rijn
Maren Stoffels
Buddy Tegenbosch
Chinouk Thijssen
Gerwin van der Werf

Deelnemen

Inschrijven kan van 15 september t/m 8 november 2023 - in verband met de herfstvakantie in het Noorden van het land is de inschrijfperiode (eerst t/m 31 oktober) enigszins verlengd. De inschrijving werd geopend tijdens de Boekenweek van Jongeren.

De inschrijftermijn voor de Literatour 2024 is voorbij. Er kunnen geen verzoeken meer worden ingediend.

De Boekenweek van Jongeren is een goede gelegenheid om met je leerlingen in gesprek te gaan over het uitnodigen van een auteur tijdens De Literatour.

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief voor het Voortgezet Onderwijs word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Voor informatie over andere acties en evenementen, kijk op Boekenweek van Jongeren.


De Literatour wordt georganiseerd door de Schrijverscentrale, Stichting CPNB en Stichting Lezen. NBD Biblion is sponsor. De Boekenweek van Jongeren wordt ondersteund door haar partners: de lesmethode Talent van Malmberg, CJP, Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Letterenfonds, Stichting de Versterking, Taalblokken en Fonds 21

Logo NBD


Logo CPNB  Logo Stichitng Lezen   Logo De Schrijverscentrale


Logo Malmberg Talent  Logo CJP  Logo Letterenfonds  Logo Stichting de Versterking  Logo Fonds21

Koninklijke Bibliotheek