Kinderboekenweek

LET OP: De deadline om een aanvraag in te dienen voor de aankomende Kinderboekenweek is op 11 september verlopen. 

Van 4 oktober tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek! Het thema is Bij mij thuis.Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. En wie kan dat gesprek nou beter starten dan de auteur zelf? 

Wil je een schrijver uitnodigen in de Kinderboekenweek? Filter in het zoekscherm op campagne ‘Kinderboekenweek’. Je ziet dan alle schrijvers en illustratoren die een programma bij dit thema aanbieden. De programma’s staan als pdf op de auteurspagina van de betreffende schrijver. Hier kun je ook zien of de auteur beschikbaar is voor online bezoeken.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste schrijver? Bel of mail ons, we geven je graag persoonlijk advies. Wil je de kosten weten van een bezoek aan meerdere groepen op school? Gebruik daarvoor onze Rekentool. Vraag hier een schrijver aan.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Sanne Rooseboom. Daarnaast verschijnt er een prentenboek bij de Kinderboekenweek, deze wordt gemaakt door Yvonne Jagtenberg, en een gedicht van de hand van Pim Lammers. Voor de twaalfde keer maakt Kinderen voor Kinderen een lied bij de Kinderboekenweek. Dit jaar wordt het lied geschreven door Iven Cudogham.