Boek een Dichter | Po√ęzieweek

Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee, opeens snáp je het gevoel van het gedicht. De elfde editie van de Poëzieweek gaat op 26 januari 2023 van start. Vriendschap is dit jaar het thema. Het Poëziegeschenk wordt geschreven door de Nederlandse Hester Knibbe en de Vlaamse Miriam Van hee, die al decennialang bevriend zijn. 

Over het thema
Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Boek een dichter (subsidie niet meer beschikbaar)
Met de actie ‘Boek een dichter’ van De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds kunnen scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele organisaties een of meer dichters tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief boeken in aanloop naar en tijdens Poëzieweek 2023. Het optreden kan plaatsvinden in de periode van 1 januari t/m 2 februari 2023. Het subsidiebudget is inmiddels uitgeput, dus het gereduceerde tarief is niet meer mogelijk.

Heeft u al een activiteit op het programma staan? De Schrijverscentrale zoekt met u een geschikte dichter of spoken word-artiest voor uw klas, boekhandel, bibliotheek of festival. Denk bijvoorbeeld aan geschenkschrijver Hester Knibbe of kijk op onze schrijverspagina onder de genres ‘poëzie’ en ‘spoken word’ voor meer woordkunstenaars. 

Meer informatie of campagnemateriaal?
Om alvast in de stemming te komen is campagnemateriaal voor de Poëzieweek hier (boekhandels) en hier (bibliotheken) te bestellen. Ook in uw lessen kunt u de liefde voor poëzie overbrengen. Op de website van de Poëzieweek vindt u campagnemateriaal en lessuggesties voor in uw klas. 

Wilt u graag een persoonlijk advies? Bel of mail ons, dan kijken we samen welke dichter het best bij uw doelgroep past.