Boekenweek

De 88ste Boekenweek heeft als thema Ik ben alles en vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Lize Spit. Raoul de Jong schrijft het essay.

Tournee tijdens de Boekenweek 2023
Tijdens de Boekenweek is er veel te beleven in boekwinkels, bibliotheken en op culturele podia. Ook de Boekenweekauteurs trekken in maart het land in om hun lezers te ontmoeten. De Schrijverscentrale verzorgt zoals elk jaar de tournees van de Boekenweekauteurs. Heeft u interesse om de geschenk- of essayschrijver uit te nodigen voor een interview? Wacht niet te lang en stuur online een aanvraag in of neem contact op met onze bemiddelaars Johan Wegeling (voor Lize Spit) of Remco Scheenjes (voor Raoul de Jong).

                                                       

Boekenweekthema Ik ben alles
Met het Boekenweekthema Ik ben alles vieren we de pluriformiteit van onze identiteit. Er zijn veel auteurs die wel raad weten met dit actuele thema. Want juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen. Staat er al een schrijversactiviteit op uw programma? Onze bemiddelaars adviseren u graag over een passende schrijversactiviteit voor uw publiek of zoek in ons schrijversbestand.  

Lees meer over deze campagne op de officiële website van de Boekenweek.