Schrijver op je scherm wereldwijd

                                                                                                        

Het online schrijversbezoek heeft het afgelopen jaar een vlucht genomen. Het initiatief Schrijver op je scherm wereldwijd van De Schrijverscentrale, de Taalunie, Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds laat Nederlandstalige verhalen nu ook buiten de taalgrenzen reizen. Scholen en universiteiten buiten Nederland en Vlaanderen met het vak Nederlands als Vreemde Taal kunnen hun programma verrijken met een online bezoek van een Nederlandse of Vlaamse schrijver of illustrator. 

Schrijver op je scherm wereldwijd is een vervolg op onze succesvolle startup Schrijver op je scherm en een onderdeel van de vernieuwde financieringsregeling Schrijversbezoek wereldwijd van de Taalunie, in samenwerking met De Schrijverscentrale, het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen. Naast het bestaande aanbod waarbij de schrijver fysiek op bezoek komt, behoort nu ook een online schrijversactiviteit - zoals een live, digitaal bezoek - tot de mogelijkheden. Zo ontmoeten ook uw leerlingen of studenten binnen een muisklik hun favoriete schrijver!

Voor wie en hoe werkt het?

Elke afdeling Nederlands als Vreemde Taal in het basis-, voorgezet en hoger onderwijs buiten het Nederlandse taalgebied kan een aanvraag voor een online schrijversactiviteit indienen bij De Schrijverscentrale. De Taalunie draagt 50% van de kosten van het honorarium van de schrijver en de organisator kan via het Nederlands Letterenfonds of via Literatuur Vlaanderen financiering voor IT- of vertaalkosten aanvragen.

Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden. Enthousiast geworden en wilt u een auteur uitnodigen? U kunt online een schrijver bij ons aanvragen. Of bel of mail ons voor persoonlijk advies.

Inspiratie

Hoe gaat dat in zijn werk, een online schrijversbezoek? Krijg er alvast een beeld bij en kijk op Schrijver op je scherm voor filmpjes waarin een aantal auteurs vertellen hoe ze een digitaal bezoek aanpakken of lees hier meer over de ervaringen. In ons zoekbestand kunt u zoeken naar passende schrijvers – op de auteursprofielen staat vermeld of de auteur te boeken is voor een online activiteit (livestream). In deze video vertelt onze directeur Anne Zeegers meer over de mogelijkheden van online bezoeken.

Schrijver op je scherm wereldwijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

      

     

vraag direct aan

of bel ons voor een advies