Nederland Leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens.

In november leest heel Nederland één boek: De wandelaar van Adriaan van Dis, dat zich afspeelt in Parijs. Wilt u met de auteur in gesprek gaan over het verhaal? Via De Schrijverscentrale is Adriaan te boeken voor lezingen en signeersessies tijdens Nederland Leest.

Nederland Leest Junior

Dit jaar staat het boek Katvis van Tjibbe Veldkamp centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over het boek en over het thema Over de grens. Tjibbe is via De Schrijverscentrale uit te nodigen voor bezoeken aan scholen en bibliotheken. Tip: scholen kunnen vanaf 20 april tot 2 juni het Nederland Leest Boekenpakket bestellen via onderwijs.cpnb.nl. Bibliotheken bestellen vanaf 13 april  via NBD Biblion.

Nederland Leest is een initiatief van de CPNB in samenwerking met NBD biblion. Kijk op www.nederlandleest.nl voor meer informatie.

vraag direct aan

of bel ons voor een advies