Maand van de Filosofie


April 2020 staat in Nederland en België in het teken van de Filosofie. In 2020 onderzoeken we het thema 'Waarheid'. Filosoof Alicja Gescinska neemt hierin het voortouw als auteur van het essay van de Maand van de Filosofie.

De hele maand lang worden er debatten gehouden, zijn er lezingen, programma's en festivals en tijdens de Nacht van de Filosofie (14 april) wordt de Socratesbeker uitgereikt. Deze prijs die wordt uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek.

Tijdens de Maand van de Filosofie 2020 vragen we ons af: wat is de status van waarheid, hoe komt waarheid tot stand, en is de waarheid voor iedereen hetzelfde? Wat kunnen filosofen ons leren over een constructieve en effectieve omgang met het begrip waarheid?

Auteurs die goed bij de Maand voor Filosofie aansluiten zijn onder anderen Stine Jensen, Bas Haring, Coen Simon, Daan Roovers en Frank Meester.

Filosoferen in de klas
Een schrijver in de klas prikkelt uw leerlingen om na te denken over vragen en aannames. En dat leidt niet zelden tot verrassende inzichten! Laat uw leerlingen filosoferen samen met auteurs Manon Duijnter en Marlies Visser. Met hun filosofische bordspel Nomizo dagen ze leerlingen uit hun standpunten van een andere kant te bekijken. U kunt ook denken aan auteurs zoals Janny van der Molen en Coen Simon.

Leuke auteurs voor een bezoek aan het basisonderwijs zijn o.a. Petra van Helden (groep 5 t/m 8) Marc van Dijk (groep 7 en 8), Marco Kunst (groep 3 t/m 8) en Aby A. Hartog (groep 3 t/m 8).


bel ons voor een adviesBlijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief