Boekenweek

De Boekenweek 2021, traditiegetrouw gepland in maart, is in verband met corona verplaatst naar eind mei, begin juni. De uitgestelde Boekenweek is van 29 mei tot en met 6 juni.

De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld. Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk, Roxane van Ieperen het essay.

Wilt u tijdens de Boekenweek met een schrijver in gesprek over het thema ‘Tweestrijd’? Nodig via De Schrijverscentrale een auteur uit! Onze bemiddelaars nemen graag verschillende mogelijkheden met u door voor een coronaproof schrijversactiviteit. Er zijn veel manieren om een schrijver of illustrator te boeken, zelfs als uw boekhandel, bibliotheek, theater of festival (deels) gesloten is of u maar beperkt publiek mag ontvangen.

Als voorproefje van schrijvers die u kunt boeken voor een (online) schrijversactiviteit stellen enkelen zich graag aan u voor. Benieuwd naar meer auteurs? Filter in het zoekscherm op campagne ‘Boekenweek’ en vraag online een schrijver aan. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste schrijver voor uw publiek, bel of mail ons voor persoonlijk advies.

Praktische tips voor een schrijversactiviteit in de Boekenweek
Boekhandels, bibliotheken, theaters en andere openbare gelegenheden stellen hun eigen coronaprotocollen op voor een veilige ontvangst van bezoekers, waaronder auteurs. Wij geven u graag een paar praktische tips mee voor het organiseren van een veilige en verantwoorde schrijversactiviteit. Bekijk hier ons richtlijnen document.

Lees meer over deze campagne op boekenweek.nl.

bel ons voor een advies