Workshops 5-08-2019 | Door Redactie

Schrijven en creativiteit

Schrijven en creativiteit

Ga direct aan de slag! Een workshop Schrijven en creativiteit is dé manier om de creativiteit en fantasie te ontwikkelen. De schrijver heeft een leuke opdracht waarmee de klas direct aan de slag kan en zet de kinderen aan tot fantaseren. Wie is jouw hoofdpersoon, hoe ziet hij of zij eruit? Waar speelt het verhaal zich af en… welk avontuur beleeft je hoofdpersoon? Pen of potlood bij de hand? Aan de slag! 

Inspiratie, tips & tricks
Hoe weet je waar je over wilt schrijven? Hoe begin je en wat doe je als je denkt dat je verhaal af is? Op haar schoolbezoeken neemt Sanne Rooseboom een kistje mee met beginzinnen. Samen met de leerlingen oefent met het schrijven van dialogen of ze legt uit hoe je een verhaal opbouwt. 

Ook Arwen Kleyngeld gebruikt in haar workshops voorwerpen en steekwoorden waarmee ze kinderen aan het werk zet. Na afloop complimenteert ze alle kinderen met hun werk. Het gaat er niet om dat je hele verhalen kan schrijven, maar dat je creatief leert denken en associaties kunt maken. 

Kijk hier voor nog meer workshops en auteurstips.

Combineer meerdere Menukaart-onderdelen 
De Menukaart-onderdelen lenen zich goed voor een combinatie. Een Schrijver of illustrator op bezoek in de klas is niet compleet zonder een voorleesmoment, of de kinderen kunnen aan de slag met een workshop.

Bent u op zoek naar meer verdieping? Boek dan eens meerdere bezoeken die op elkaar aansluiten. Begin bijvoorbeeld met een Voorleesmoment in de vorm van een video die afgespeeld kan worden in de klas voorafgaand aan een workshop. Wilt u meer inspiratie? Neem dan contact op met de jeugdafdeling van de Schrijverscentrale.