David Vlietstra

Geboortedatum 1978-06-27

Geboorteplaats Franeker

Website http://davidvlietstra.nl
Facebook https://www.facebook.com/david.vlietstra

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
1978-06-27

Geboorteplaats
Franeker

Website
http://davidvlietstra.nl
Facebook
https://www.facebook.com/david.vlietstra

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek

Thema's
Dieren - Humor - Vriendschap

Subthema's
wilde westen, avontuur, leren lezen, superkrachten

Activiteiten
Lezing

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

David Vlietstra staat voor de klas in het basisonderwijs. Omdat zijn leerlingen in de eerste jaren alleen juffen hebben gehad, wordt hij elke dag ongeveer zeventien keer per ongeluk met ‘juf’ aangesproken. Daarom debuteerde hij met een boek over een stoere meester die lesgeeft aan een kleutergroep (Meester Bakkebaard). Daarna volgden nog boeken over een cowboy (Willy Boem), over een goochelaar (Hocus pocus pinguïn), over superkrachten (Bennie de Mindboy) en over boerderijdieren (Leren lezen met Kip en Muis). Allemaal heel verschillende boeken, maar allemaal met humor en vaart.

Tijdens zijn interactieve lezingen vertelt David aan de hand van foto's over hoe zijn boeken tot stand kwamen. Tussendoor mogen leerlingen uit zijn mysterieuze koffer allerlei voorwerpen pakken die te maken hebben met zijn boeken. Zo doet hij een paar goocheltrucs, laat hij kinderen met een gekke muts op hun hoofd voorlezen en gaat hij met de hele groep aan de gang om een nieuw verhaal te verzinnen.

"We hebben allemaal genoten van zijn gastoptreden. Met behulp van foto's en materialen uit zijn koffer zorgt David ervoor dat de wereld van een schrijver 'echt' wordt. Hij betrekt kinderen in zijn verhaal, samen wordt het prachtige vak van schrijver ontdekt."
- OBS De Rietpluim, Nuenen

"David weet op een enthousiaste manier kinderen uitleg te geven over de totstandkoming van een boek. Hij betrekt de kinderen bij de les door middel van materialen, trucjes en mooie verhalen. Na afloop van het bezoek konden de kinderen veel navertellen en waren ze enthousiast zelf verhalen aan het bedenken."
- CBS Aquamarijn, Groningen
 

Publicaties

Leren lezen met Kip en Muis
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Bennie de Mindboy
2017, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Hocus Pocus Pinguïn
2016, Clavis
Proza - fictie
Meester Bakkebaard
2015, Clavis
Proza - fictie
Willy Boem
2015, Clavis
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's