Afbeelding van de auteur

Mijke Pelgrim


Geboorteplaats Dordrecht

Website http://www.mijkepelgrim.nl

Facebook https://www.facebook.com/mijke.pelgrim

Twitter http://@MijkePelgrim
Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Humor - Vriendschap - Reizen

Subthema's
Brugklas, Naar de middelbare school, Omgaan met verandering, Samenwerken, Nieuwe vrienden maken, Nee zeggen
Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Beste mevrouw Pelgrim,

Laatst heb ik uw boek 'Dex-Over school en andere ellende' gelezen. Ik vond het een ontzettend leuk boek. Het boek heeft me aan het denken gezet over waar je het meeste plezier van hebt: het hebben van meer vrienden of dat je 1 goede vriend hebt. Ik weet het nog steeds niet, maar het hebben van meer vrienden lijkt me iets leuker.

Lezer, 12 jaar
   


Mijke Pelgrim studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Edinburgh. Ze werkt sinds 2003 als docent op een middelbare school in het midden van het land en was jarenlang columnist voor het blad Schooljournaal.  

Dex - Over school en andere ellende is Mijkes kinderboekendebuut. Het verscheen in oktober 2017 bij Van Holkema&Warendorf. Dex gaat vooral over vriendschap. Over wat er gebeurt als je naar de brugklas gaat en oude en nieuwe vrienden mengen. Het boek een behaalde de finale van de Hotze de Roosprijs 2018. 'Het is heel grappig en soort van leerzaam. Dit boek past gewoon bij mij,' aldus een jurylid.

In oktober 2018 verscheen een tweede deel. In Dex - Over vrienden en andere bagage bereidt Dex zich met zijn vrienden voor op een schoolreis naar Engeland en maakt een afspraak die eigenlijk niet zo handig blijkt te zijn. 

Mijke geeft op haar school naast Engels ook les in Creatief Schrijven. Ze vindt het geweldig om met kinderen en jongeren over lezen, schrijven en de kracht van verbeelding te praten. En daarna met ze aan de slag te gaan, want schrijven moet je doen.
 

Publicaties


Dex - Over vrienden en andere bagage
2018, Van Holkema & Warendorf
Kinder- of jeugdboek

Dex - Over school en andere ellende
2017, Van Holkema & Warendorf
Kinder- of jeugdboek


Media

Bekroningen


finalist+Hotze+de+Roosprijs 2018