Gaby Rasters

Geboortedatum 11-02-1975

Geboorteplaats Weert

Website http://www.gabyrasters.nl
Facebook https://www.facebook.com/GabyRasters/
Twitter http://@gabyrasters

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
11-02-1975

Geboorteplaats
Weert

Website
http://www.gabyrasters.nl
Facebook
https://www.facebook.com/GabyRasters/
Twitter
http://@gabyrasters

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Biografie - Dagboek - Roman - Spanning - Young adult

Thema's
Liefde - Mediawijsheid - Vriendschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Gaby Rasters begon haar schrijversavontuur in 2014 met het winnen van een crowdfund wedstrijd voor haar eerste boek (Herkenning). Ze stond op kratjes en sloeg bekende Nederlanders aan de haak om haar boek te supporten. Daarna ging het snel en verscheen het ene na het andere boek van deze veelzijdige auteur. In 2018 won ze de Valentijnsprijs en sloeg ze een dubbelsag doordat ze ook de publieksjury ontving voor haar boek Nooit meer Bang. Nooit meer bang schreef ze naar aanleiding van de aanslag in Brussel in 2016.

Met haar kinderboek Timur weet ze zowel kinderen als volwassenen te ontroeren en geeft ze belangrijke levenslessen mee. Dit boek werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs! Gaby kroop in de huid van een jongetje met het Syndroom van Down en wist daarmee veel begrip te kweken voor kinderen met een beperking. Haar boek Hou me vast zoals ik was is een ode zoniet een monument voor haar overleden vriendin Margriet. Margriet en haar vriendinnen staan in dit verhaal centraal en op indringende wijze voelt de lezer hoe het is om borstkanker te hebben en wat de gevolgen hiervan zijn op naast de patient op de omgeving. 

Gaby staat graag op het podium en neemt het publiek mee in een vermakelijk verhaal rondom het tot standkomen van haar boeken. Het publiek zal zich verwonderen en verbazen en misschien daarna zelf wel aan het schrijven gaan! Gaby weet als geen ander te motiveren en te inspireren. Maar pas op, misschien doet u straks mee in een van haar boeken!

Hoewel de boeken van Gaby niet zwaar lezen zit er altijd een diepere laag in verstopt waarover mensen nog lang na zullen denken. In 2023 verschijnt haar nieuwe roman: Bij jou ben ik echt. In dit verhaal volgen we het leven van een gezin waarin het jongetje Ravi de diagnose autisme heeft gekregen. Gaby heeft hier veel onderzoek voor gedaan en hulp gekregen van ervaringsdeskundigen.

 

 

 

Publicaties

Een vleugje Londen
2022, De Boekerij
Proza - fictie
Timur
2020, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek - Proza - fictie
Hemelse modder
2020, De Boekerij
Proza - fictie
Hou me vast zoals ik was
2019, De Boekerij
Roman
Nooit meer Bang
2018, Zomer & Keuning
Roman
De Lissabon Brieven
2018, De Boekerij
Roman
Julia &Julia
2018, ELLESSY
Spanning

Media

foto's

Bekroningen

De Valentijnprijs 2018