Afbeelding van de auteur

Barry Smit


Geboorteplaats Alkmaar

Website http://www.barrysmit.com

Twitter http://www.twitter.com/barrysmit
Fictieschrijver - Scenarioschrijver

Genre
Roman

Thema's
Geschiedenis - Humor - Misdaad

Subthema's
Drugs, Geweld
Activiteiten
Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Barry Smit werd in 1974 geboren in Alkmaar en woont daar ook.  

Om het nu uit 2013 is zijn prozadebuut. 'Zin voor zin, woord voor woord een geweldige schrijver,' zei Tommy Wieringa bij het verschijnen hiervan.

Smits tweede roman Tahrir verscheen in 2015. ‘Eindelijk weer eens een roman die het hipsterkabaal te kakken zet,' schreef Abdelkader Benali. 'Geen pleidooi voor cynisme, rondjes om de navel of tegeltjes vol stijlbloempjes. Naar buiten het geweld van de mensheid in.’

Zijn derde en vierde roman zijn eind juni 2017 gepubliceerd in één uitgave door Lebowski Publishers: Ondijk/Punt. ‘Gefascineerd en met bewondering gelezen,’ zei H.M. van den Brink, auteur van Over het water. 'Smit ontbolstert als krachtige schrijver,' schreef Tzum.

In mei 2019 verscheen Bloedwonder, ook bij Lebowski. 'Spannend, dwingend, onheilspellend: een wurggreep van een roman,' oordeelde Leon Verdonschot. Mieke van der Weij van NCRV Leesclub gaf het boek vier sterren. Smit werd door Wim Brands opgenomen in de bloemlezing Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw.

Hij schrijft behalve boeken ook scenario’s (o.a. De Fractie, VPRO) en werkt als communicatestrateeg bij Bits of Freedom.

Publicaties


Ondijk/Punt
2017, Lebowski Publishers
Roman

Tahrir
2015, Uitgeverij Atlas Contact
Roman

Om het nu
2013, Uitgeverij Atlas Contact
Roman


Media

foto's

video's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief