Geboortedatum 1979-11-13
Geboorteplaats Den Haag
Website
https://www.michaelhompes.nl
Facebook
https://www.facebook.com/mdhompes
Twitter
https://twitter.com/mdhompes
Instagram
https://www.instagram.com/mdhompes/
Geboortedatum
1979-11-13
Geboorteplaats
Den Haag
Website
https://www.michaelhompes.nl
Facebook
https://www.facebook.com/mdhompes
Twitter
https://twitter.com/mdhompes
Instagram
https://www.instagram.com/mdhompes/
Fictieschrijver - Non-fictieschrijver
Genre
Roman
Thema's
Familie - Geschiedenis - Identiteit - Oorlog - Psychologie - Tweede Wereldoorlog - Vrijheid
Subthema's
Intergenerationele trauma, trauma verwerking, nasleep Tweede Wereldoorlog, 80 jaar bevrijding, (Joodse) identiteit
Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie
Campagnes
80 jaar vrijheid 2024
Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen
Michael Hompes (1979) debuteerde eind augustus 2024 met zijn roman "Het verleden is voor later" bij Ambo|Anthos Uitgevers. Het boek is gebaseerd op de nauwkeurig gedocumenteerde jeugd van zijn vader, een oorlogswees, en het heldhaftige verzetsverleden van de oma van zijn vrouw, Betty Goudsmit-Oudkerk. De roman wisselt tussen de jaren vijftig van de wederopbouw en het moderne leven, en schildert een aangrijpend beeld van de intergenerationele impact van de Tweede Wereldoorlog, de zoektocht naar identiteit en verzoening met het verleden.
Michael groeide op met een diepe interesse in geschiedenis en literatuur, beïnvloed door verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij studeerde Sociale Psychologie, waarbij hij zich verdiepte in groepsprocessen en sociale beïnvloeding. Later breidde hij zijn academische horizon uit met bedrijfskundige studies in Sydney, Australië en aan de University of Oxford, UK. Michael werkte vijftien jaar in strategieconsulting, onder andere bij Deloitte. Tijdens de coronapandemie zegde hij zijn baan op om zich volledig te wijden aan het schrijven van zijn debuutroman.
In zijn lezingen gebruikt Michael zijn roman als startpunt om te praten over thema's als intergenerationeel trauma en de impact van de Shoah en zijn (Joodse) identiteit. Ook vertelt hij over het proces van schrijven, ontwikkelen en publiceren van een roman. Tijdens het vertellen over zijn bijzondere familieverhaal maakt Michael gebruik van foto's en video's. Zijn consultancy-ervaring komt hierbij goed van pas, waardoor zijn lezingen een interessante ervaring worden voor diverse doelgroepen, van scholieren tot volwassenen.