Sanne van Rij

Geboortedatum 1996-09-12

Geboorteplaats Roosendaal

Instagram https://www.instagram.com/sannevanrij/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Alina Krasieva

Geboortedatum
1996-09-12

Geboorteplaats
Roosendaal

Instagram
https://www.instagram.com/sannevanrij/

toon meer

Journalist - Non-fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Essays - Journalistiek - Non-fictie

Thema's
Familie - Identiteit - Liefde - Psychologie - Rouw - Seksualiteit - Technologie - Vriendschap - Zingeving

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Boekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Sanne van Rij (1996) is journalist en schrijver. Ze schrijft verhalen voor De Correspondent, Volkskrant Magazine, FD Persoonlijk, NRC Magazine en Harper's Bazaar, onder meer over popcultuur, mentale gezondheid, sociale media en intimiteit. Kwetsbare essays zijn haar specialiteit: zo zette ze uiteen waarom een trauma niet 'sterker' maakt, en onderzocht ze waarom het haar al jaren niet meer lukte om te huilen. Van Rij is opmerkzaam en eerlijk, en heeft een toegankelijke pen die je in één klap in een verhaal trekt.

In 2023 verscheen haar eerste autobiografische boek, Ik weet zeker dat het liefde was, waarin ze op aangrijpende wijze bevraagt hoe de ene relatie de andere beïnvloedt. Het is een reconstructie van opgroeien zonder moeder, maar gaat ook over familiedynamiek, vriendschap en zoeken naar je eigen plek in de wereld. Boekhandels Scheltema en Paagman bekroonden het werk tot debuut van de maand, en roemden haar 'subtiele en gelaagde schrijfstijl, waarbij de dingen worden opgeschreven zoals ze zijn'.

Tijdens een bezoek draagt ze graag voor uit eigen werk, of gaat ze op interactieve wijze in gesprek over de onderwerpen uit het boek: van familierelaties tot opgroeien en rouw en liefde.

Publicaties

Ik weet zeker dat het liefde was
2023, Uitgeverij Prometheus
Autobiografie - Roman

Media