Afbeelding van de auteur
Fotograaf: ©Lyanne Tonk
toon meer

Cabaretier - Columnist - Fictieschrijver - Non-fictieschrijver - Spoken word-artist

Genre
Columns - Essays - Historische roman - Kort verhaal - Muzikale voorstelling - Roman

Thema's
Diversiteit - Ouderschap - Racisme - Slavernij - Suriname - Vriendschap

Subthema's
Twente, Provincie, Platteland, Auto's & motoren

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Boekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Deze theatraal-muzikale-standup-cabaretier draagt graag voor uit eigen werk. Soms dragen anderen ook voor uit zijn werk. Bijna altijd in het theater, nu ook vanuit een boek. 

Zijn debuut Ik ben jullie Meester kwam uit in de zomer van 2023 en is een autobiografische generatieroman die zich over bijna honderd jaar uitstrekt, van Paramaribo tot aan Hengelo. Een orale geschiedenis die nu eindelijk opgetekend is, klaar om doorgeven te worden aan nieuwe generaties. Het boek werd warm onthaald.

Jeffrey is inmiddels een gevestigd maker. Ooit begonnen als MC, doorliep hij de toneelschool en werkte hij 15 jaar als acteur voor theater, TV en een beetje film. Echt tot leven kwam hij pas toen hij via de stand-up comedy het cabaret ontdekte en zijn eigen platform, FATU opzette. Vanuit het Bijlmer Parktheater en ook op andere plekken in het land is het inmiddels de langst lopende comedy show van Nederland geworden. In 2016 organiseerde hij zelf het tienjarig jubileum van dit platform in een uitverkochte Heineken Music Hall (nu Afas Live) en zette daarmee de toon voor grote comedy line-up shows. Hij maakte vanaf 2007 vier avondvullende shows die ook bij de NTR op TV zijn uitgezonden en tegenwoordig via de verschillende online streamingsdiensten zijn te zien. Zijn laatste voorstelling BAAS was van 2021 tot 2023 op Netflix te zien.

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar hij niet heeft opgetreden of gepresenteerd. Langs alle theaters als kernlid van urban theatergroep Made In Da Shade. Als cabaretier op Laughing Matters, Utrechts Internationaal Comedy Festival (UICF), het Comedycafé, Toomler en Club Haug. Als presentator op Lowlands, het Black Achievement Gala of North Sea Jazz. In de literaire scene op het Editio Debutantenbal, Manuscripta en voor de SLAA op Revue de Paré samen met Christine Otten. Met het uitbrengen van zijn boek zijn daar de literaire festivals zoals Read My World en het Internationaal Literatuur Festival Utrecht ook nog bijgekomen. In het buitenland toerde hij met ook met zijn shows in Suriname, Curaçao en Aruba.

Jeffrey heeft als maker altijd zijn eigen teksten geschreven. Dat kon variëren van een column tot stand-up comedy of muziek. De laatste jaren is daar zelfs meer de focus op komen te liggen en schrijft hij niet alleen columns & essays maar schrijft en regisseert hij ook voor collega cabaretiers en muzikanten waaronder Nabil, Gers Pardoel, Roué Verveer en Willie Wartaal (uitgeroepen tot de 2e beste cabaretvoorstelling van 2023 volgens het NRC), met als voorlopig hoogtepunt het uitbrengen van zijn eerste roman.

Publicaties

Ik ben jullie meester
2023, Das Mag
Roman

Media

foto's

Fotograaf: illustrator: Brian Elstak

video's