Martha Claeys

Geboortedatum 1994-10-27

Geboorteplaats Borgerhout

Website www.marthaclaeys.com
Facebook https://www.facebook.com/martha.claeys.3/
Instagram https://www.instagram.com/marthaclaeys/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Anne Lucassen

Geboortedatum
1994-10-27

Geboorteplaats
Borgerhout

Website
www.marthaclaeys.com
Facebook
https://www.facebook.com/martha.claeys.3/
Instagram
https://www.instagram.com/marthaclaeys/

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Essays - Non-fictie

Thema's
Burgerschap - Diversiteit - Feminisme - Filosofie - Gender - Racisme - Zingeving

Subthema's
Ethiek, gelijkheid, emoties, morele psychologie, rationaliteit

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen

Martha Claeys is als doctor in de filosofie verbonden aan het Centrum voor Ethiek van de Universiteit Antwerpen. Ze denkt na over hoe we ons op een goede manier tot onszelf en anderen kunnen verhouden, en publiceerde hierover onder meer in Hypathia, Ethical Perspectives, Global Discourse, Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte, Tijdschrift voor Filosofie, de Standaard, De Morgen, Knack, rekto:verso, Streven, bijnaderinzien en dewereldmorgen.

Claeys is filosofierecensent bij Trouw en columnist bij Sampol.

Samen met Lotte Spreeuwenberg host en produceert Claeys de filosofische podcast Kluwen. In 2020 ontvingen ze daarvoor de KVAB Jaarprijs voor Wetenschapscommunicatie, en werden ze gestemd tot de EOS publieksfavoriet.

Claeys studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Aan de University of Chicago behaalde ze een Master in the Humanities. 

Haar debuut Trots. De filosofie van een emotie. (Boom, 2023) haalde de shortlist van de Socratesbeker en de longlist van de Hypatiaprijs. Claeys spreekt op aanvraag over onderwerpen uit het boek, uit de feministische filosofie, politieke filosofie, of uit de ethiek.

Publicaties

Trots
2023, Boom Uitgevers Amsterdam
Wetenschap

Media