Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Yvette Wolterinck
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Historische roman - Reisverhaal - Roman

Thema's
Azië - Misdaad - Vrijheid - Zingeving

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Overig - Presentatie - Signeersessie

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Pamela Guldie is Japanoloog en jurist en werkte onder meer als officier van justitie en bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Momenteel werkt zij parttime als lector strafrecht voor het opleidingsinstituut voor de rechterlijke organisatie. Sinds 2021 houdt zij zich ook een belangrijk deel van haar tijd bezig met schrijven. Ze schreef met Ernestine Hoegen de roman 'Tegenspraak'  (juni 2023) over twee jonge juristen die de opleiding tot rechter en officier van justitie doorlopen. Samen vormen zij het schrijversduo Guldie&Hoegen, maar ze schrijven ook ieder afzonderlijk. Momenteel werken zij samen aan de voorbereidingen van een nieuwe historische roman. Naast deze activiteiten blogt zij graag op haar website (pamelaguldie.nl) over alledaagse vragen en gedachten en werkt ze aan een eigen roman over de invloed van familiesystemen op relaties en andere keuzes. Haar belangstelling gaat uit naar de rechtsstaat en de trias politica, Japan, menselijke relaties, vergeving en de botsing van belangen. 

Pamela is een ervaren spreker met een sprankje humor om zware onderwerpen toegankelijk te maken en heeft ook ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider.  

 

Publicaties

Tegenspraak
2023, Uitgeverij Unieboek Het Spectrum
Roman

Media

externe webpagina's