Hannah Aukes

Geboortedatum 07-06-1981

Geboorteplaats Groningen

Website www.hannahaukes.com
Instagram https://www.instagram.com/hnnhks/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Annelies Verhelst

Geboortedatum
07-06-1981

Geboorteplaats
Groningen

Website
www.hannahaukes.com
Instagram
https://www.instagram.com/hnnhks/

toon meer

Biograaf - Fictieschrijver - Journalist - Non-fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Kinderboek

Thema's
Afrika - Azië - Beroepen - Burgerschap - Diversiteit - Familie - Filosofie - Geld - Identiteit - Liefde - Onderwijs - Ouderschap - Pesten - Psychologie - Racisme - Suriname - Vriendschap - Zingeving - Zuid-Amerika

Subthema's
Keuzes Leiderschap Reflectie Zelfvertrouwen Vooroordelen Samenleven Authenticiteit Jeugdcriminaliteit

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Overig - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Hannah Aukes (1981) publiceerde, na een reeks andere boeken, zojuist haar kinderboekendebuut Operatie Bloemenbuurt. ‘Er zit zoooooveeel liefde in dit boek!’, aldus Hannah over haar debuut.

Ze studeerde Algemene Letteren, deed vervolgstudies in journalistiek en storytelling en werkte de afgelopen achttien jaar vooral als interviewer en schrijver van non-fictie verhalen. Zo schreef ze de memoires ‘Persoonlijke Herinneringen’ van oud-minister-president Ruud Lubbers en interviewde ze talloze professionals en particulieren voor boeken, kranten en tijdschriften over werk, leiderschap, liefde, en wat het leven de moeite waard maakt. Ook schreef en speelde ze haar eigen filosofische cabaretvoorstelling 'Je Moet Ergens Beginnen'. 

Operatie Bloemenbuurt is haar eerste publicatie voor kinderen, en dat zat er eigenlijk altijd al aan te komen. Want Hannah geniet van de interactie met kinderen en is bijzonder gemotiveerd om hen (net als volwassenen) prikkelende, ontroerende, tot de verbeelding sprekende verhalen te vertellen, om hen te bewegen om er een wonderschoon leven van te maken.

Je kunt Hannah daarom uitstekend inzetten voor voorlezen, voordrachten, creatieve werkvormen, workshops - eigenlijk overal weet Hannah wel een draai aan te geven - over bijvoorbeeld levensbeschouwende thema's of creativiteit in groepen voor zowel kinderen als volwassenen. Dat doet ze met humor, wijsheid, oprechtheid en plezier. Het kan gaan over het kinderboek, maar ook over alle andere ervaringen in verhalen vertellen die zij opdeed in het schrijven van non-fictie-verhalen.

NB. Het boek Operatie Bloemenbuurt leent zich als vorm ook uitermate goed om verschillende onderwerpen te bespreken, en is zelfs thematisch geschreven op de onderwerpen: invloed, vertrouwen, luisteren, empathie, moed, grenzen, harmonie, realititeit. Hannah schreef speciaal een lesbrief bij het boek die op speelse wijze gebruikt kan worden als opmaat voor gesprek en opdrachten in en buiten de klas. Deze is gratis te downloaden, zie de link 'lesbrief'. Ook de ontstaansgeschiedenis van dit boek is een speciale lezing waard. 

Meer over Operatie Bloemenbuurt
Serkans school in de Bloemenbuurt is de wereld in het klein. Ook de kinderen in zijn klas hebben allemaal een andere achtergrond. En ieder heeft ook zijn eigen grote of kleine problemen. Serkan zelf zit ermee dat zijn moeder ziek is. Hij wil haar stiekem helpen om de ziekenhuisrekening te betalen, maar hoe komt hij aan geld? Is de oplossing die hij bedenkt wel verstandig?

Een ontroerend en spannend boek dat aan het denken zet over de aannames die we over elkaar hebben en de keuzes die je maakt. Voor kinderen vanaf 9 jaar. 

 

 

 

Publicaties

Operatie Bloemenbuurt
2023, Clavis
Kinder- of jeugdboek
DNA van Leiderschap
2022, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's

Fotograaf: Annelies Verhelst
Fotograaf: Annelies Verhelst

video's