Susan Muskee

Geboortedatum 04-03-1993

Geboorteplaats Deventer

Website https://www.susanmuskee.nl
Facebook https://www.facebook.com/susanmuskee.auteur
Twitter https://twitter.com/susanmuskee
Instagram https://instagram.com/susanmuskee

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Medea Huisman

Geboortedatum
04-03-1993

Geboorteplaats
Deventer

Website
https://www.susanmuskee.nl
Facebook
https://www.facebook.com/susanmuskee.auteur
Twitter
https://twitter.com/susanmuskee
Instagram
https://instagram.com/susanmuskee

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kort verhaal - Roman

Thema's
Familie - Humor - Identiteit - LHBTI - Liefde - Vriendschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Susan Muskee (Deventer, 1993) is auteur en stemacteur.

Ze debuteerde in 2020 bij Loft Books met Scones & Spotlights, het eerste deel in de sprankelende feelgoodserie Liefde, natuurlijk. In elk deel van Liefde, natuurlijk staat één vriendin centraal: Cleo, Kim, Abigail of Sophie. Door lezers werd deze serie dan ook al snel 'de vriendinnenserie' genoemd.

Na Liefde, natuurlijk volgde in 2021 de driedelige Kobo Original-serie Zand erover: wederom feelgood, maar ditmaal met 'een grafstemming': de hoofdpersoon in Zand erover is uitvaartondernemer. Daarmee gaat Zand erover weliswaar over de dood, maar óók over het leven.

In 2022 debuteerde Susan bij HarperCollins Holland officieel op papier met haar roman Nooit meer hetzelfde. Een feelgood met humor én diepere lagen, over een relatietherapeut die zelf in scheiding komt te liggen. Niet op eigen ervaringen gebaseerd (gelukkig), maar dat zijn de meeste moordthrillers hopelijk ook niet.

Stemacteur
Als Susan niet aan het schrijven is, vind je haar in de studio, waar ze luisterboeken inspreekt die o.a. te beluisteren zijn op Kobo, Nextory en Storytel. Jaren geleden begon ze als vrijwillige voorlezer bij een stichting die zich inzet voor mensen met een leesbeperking. Wekelijks kroop ze een avond achter de microfoon en vanaf dag één was ze hooked aan het tot leven kunnen brengen van een verhaal met slechts één instrument: haar stem.

Na vele vlieguren in de studio maakte ze de overstap naar professioneel stemacteur. Inmiddels heeft Susan haar stem al mogen lenen aan vele tientallen luisterboeken en er is geen dag waarop ze niet bezig is met verhalen; in haar hoofd, achter de computer of in de studio.

Workshops en lezingen
Susan vertelt tijdens een workshop of lezing graag over het schrijven van een boek, het vinden van je eigen stem, haar eigen schrijfproces (inclusief de (talloze) valkuilen waar ze zelf keer op keer in valt, zodat jij daaroverheen kunt springen), het verschil tussen digitale publicaties en verschijnen 'op papier' en nog veel meer. Ze is niet bang om zichzelf op de hak te nemen en voegt dan ook graag een humoristisch sausje toe aan haar verhaal. Ook is ze te boeken voor voorleesworkshops voor jong en oud, want wie schrijft die blijft, maar wie (voor)leest… ook.

En verder…
In het voorjaar van 2023 lanceerde Susan de podcast Liefteratuur, waarin ze tweewekelijks in gesprek gaat met auteurs, lezers, bloggers en mensen uit het boekenvak, allemaal over feelgood: wat haar betreft het mooiste genre dat er bestaat.