Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Evie Ellen Lippens
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Roman

Thema's
Diversiteit - Filosofie - Identiteit - Psychologie

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Schrijfopdracht - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen

Tülin Erkan (1988) groeide op in de Belgische kuststad Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als half omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. Ze studeerde taal-en letterkunde en dacht dat ze uitgever wou worden.

Haar debuutroman Honingeter verscheen in november 2021 onder de vleugels van Pelckmans. In deze roman rijgt ze taal en herinnering virtuoos aan elkaar tot een gecondenseerd geheel. Honingeter roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst. Turkse folklore en klassieke mythologie versmelten tot een bevreemdend, surrealistisch kluwen. Iedereen is in transit.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
  • Speciale (muzikale) voorstelling
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen