Jan Dijkgraaf

Afbeelding van de auteur
toon meer

Non-fictieschrijver - Journalist - Columnist - Biograaf

Genre
Non-fictie - Journalistiek - Biografie

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - deelname gesprek/discussie

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Senioren - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Jan Dijkgraaf (1962, Rotterdam) heeft zich na een lange loopbaan in de media als onder meer sportjournalist, columnist en hoofdredacteur van Metro, Management Team en HP/De Tijd in het Friese buurtschap Eesterga gespecialeerd in het schrijven van zelfmanagementboeken en biografieën.

Zijn doorbraak als bestseller-auteur kwam in 2020 met de voor de NS Publieksprijs genomineerde biografie 'Martien' over reality-ster Martien Meiland. In 2021 verscheen 'Erica', de veelbesproken biografie van Erica Renkema (Meiland), die ook een instant-besteller werd. De biografieën van Dijkgraaf, die in 2014 in dit genre bij uitgeverij Inside debuteerde met 'Bres' (over de van het VARA-programma Het Lagerhuis bekende beroeps-Hagenees Henk Bres), kenmerken zich door hun rauwe eerlijkheid. "Ik wil álles van ze weten én opschrijven", zegt hij. "Als ze alleen maar een mooiweerverhaal willen vertellen, ben ik niet de aangewezen schrijver."

In zijn vrije tijd hobbyt Dijkgraaf wat als columnist, met dagelijkse stukjes op zijn eigen websites 'Briefje van Jan' en '99 woorden'.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
Jeugdliteratuur voor volwassenen