Hanneke de Zoete

Geboortedatum 15-09-1981

Geboorteplaats Bilthoven

Website www.dezoetezusjes.com
Facebook https://www.facebook.com/hannekedezoete/
Instagram https://www.instagram.com/hannekedezoete/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Privé foto

Geboortedatum
15-09-1981

Geboorteplaats
Bilthoven

Website
www.dezoetezusjes.com
Facebook
https://www.facebook.com/hannekedezoete/
Instagram
https://www.instagram.com/hannekedezoete/

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek

Thema's
Burgerschap - Humor - Natuur - Onderwijs - Vriendschap

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Signeersessie

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Kleuters

Hanneke de Zoete (1981) begon samen met haar man en kinderen in 2016 een YouTube kanaal met leuke creatieve filmpjes voor kinderen. Inmiddels is het kanaal 'De Zoete Zusjes' uitgegroeid tot een van de grootste kinderkanalen van Nederland met meer dan een half miljoen abonnees. Hanneke komt oorspronkelijk uit het basisonderwijs en heeft bijna twintig jaar gewerkt als leerkracht en intern begeleider. Het was altijd al haar droom om een kinderboek te schrijven en sinds 2020 zijn er al meer dan tien kinderboeken van de Zoete Zusjes verschenen. Naast leesboeken voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar, zijn er ook doeboeken, kookboeken, moppenboeken en nog veel meer. Het leesplezier en de creativiteit staan voorop in haar boeken. Als juf heeft ze jarenlang ervaring in het motiveren en prikkelen van leerlingen om te lezen. Ze wil graag bijdragen in de eerste stapjes van het leren lezen, voorlezen, het maken van heel veel leeskilometers en vooral het aanwakkeren van leesplezier bij kinderen. Door haar boeken hebben al heel veel kinderen met heel veel plezier de stap gemaakt van een scherm naar een boek. 

In 2021 won ze met haar eerste boek 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' de prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar. 

In 2022 werd het boek 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' bekroond met een Gouden Boek. (meer dan 75.000 exemplaren verkocht)

In het najaar 2022 komt het nieuwe boek 'De Zoete Zusjes helpen de natuur' uit, in het thema van de Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen. Er is een lesbrief beschikbaar voor de groepen 3/4 over het thema natuur en duurzaamheid. 

 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
Jeugdliteratuur voor volwassenen

Media

externe webpagina's