toon meer

Acteur - Dichter - Fictieschrijver - Slamdichter - Spoken word-artist - Theatermaker

Genre
Po√ęzie - Roman - Spoken Word

Thema's
Diversiteit - Filosofie - Humor - Identiteit - Kunst - Pesten - Psychologie - Robotisering - Technologie - Vrijheid - Wetenschap - Zingeving

Subthema's
M.n. de worsteling en pijn maar ook de schoonheid die we vinden in intermenselijke relaties

Activiteiten
Voordracht - Schrijfopdracht

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Monique Hendriks is Nederlands Kampioen Poetry Slam (Slampion) 2021, winnaar van de El Hizjra literatuurprijs in de categorie proza en een van de drie spoken word talenten in het UC Masters talentontwikkelingstraject 2021-2023. Ze is schrijver, actrice, theatermaker en wetenschapper. Ze doet onderzoek naar de interactie tussen mens en artificial intelligence en hoe verhalen daarin een rol spelen. Ze schrijft en speelt theatervoorstellingen, maakt poëziefilmpjes voor het platform KAF, produceerde de korte film 'Boter, Kaas & Wetenschap' voor het International Literature Festival Utrecht en bracht in 2022 haar poëziedebuut Retrospectieven in 3 dimensies uit, te bekijken in een ouderwetse View-Master. 
 

Monique's teksten zijn persoonlijk geëngageerd, maar altijd doorspekt met een flinke dosis fantasie. Fantasie is volgens haar namelijk de lijm die ons in onze grootste verschillen kan verbinden. Haar drijfveer is verwondering over de menselijke toestand.Als actrice heeft ze een sterke performance ontwikkeld die bijdraagt aan de beleving van het publiek. 

Media

video's