Liselotte Idema

Geboortedatum 29-04-1988

Geboorteplaats Deventer

Website https://lettersvanlies.com/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sander Idema

Geboortedatum
29-04-1988

Geboorteplaats
Deventer

Website
https://lettersvanlies.com/

toon meer

Acteur - Fictieschrijver - Journalist

Genre
Journalistiek - Kort verhaal - Reisverhaal - Roman

Thema's
Azië - Familie - Identiteit - Indonesië - Natuur - Psychologie - Reizen - Vrijheid - Zingeving

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Liselotte Idema (1988) debuteerde in 2021 met Waar ik liever niet kom (Uitgeverij Vrijdag, Antwerpen), een roman over tegenstrijdige gevoelens en het verlangen naar vertraging. Ze woonde jaren in Utrecht, verhuisde recentelijk naar Dordrecht en werkt vanuit een oldtimer caravan op het Sallandse platteland aan haar tweede roman. 

Ze begon haar carrière in de journalistiek en werkte bij publiekstijdschriften Libelle en Margriet en maakte vervolgens de overstap naar online media. Ze zette verschillende sites op en werkte bij NU.nl en AD.nl. Na een reis rond de wereld trok ze zich terug uit het razendsnelle digitale leven, sindsdien stort ze zich fulltime op haar grote liefde: het schrijven van fictie.

Enkele recensies Waar ik liever niet kom:

 • IJzersterke debuutroman – Boekhopper
  Waar ik liever niet kom is een ijzersterke debuutroman die smaakt naar meer. Idema verrast met haar beeldende, haast literaire schrijfstijl, voert realistische personages op die het verhaal tot leven brengen en zet een verhaal neer dat aanzet tot denken.
 • Ontroerend verhaal over thuiskomen – Marie Claire
  Een ontroerend verhaal over thuiskomen, en een heerlijk vakantieboek, want je waant je echt in de tropen.
 • Met veel gevoel geschreven – NDB Biblion
  De gedetailleerde omschrijvingen laten je wegdromen bij het moois dat Azië te bieden heeft. Fijne roman over familiebanden, innerlijke rust en zelfaanvaarding.

Een compleet overzicht van recensies lees je hier. 

Ervaring als spreker deed ze op tijdens SocialToday (Frank Watching, 2019), ook was ze panellid tijdens de persentatie van Digital News Report 2021 (Commissariaat voor de Media). Ook is Liselotte gastdocent op De Weekendschool in Utrecht. 

Op haar website lees je een uitgebreidere biografie. In haar nieuwsbrief schrijft ze (twee)wekelijks over de weg naar haar tweede roman.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van je keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
 • Voorleesmoment in de klas
 • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
 • Themabezoek in de klas
Workshops
 • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen
 • De schrijver/illustrator vertelt
 • Praktisch aan de slag
 • Leesmotivatie

Publicaties

Waar ik liever niet kom
2021, Vrijdag
Roman

Media