Michèlle Schimscheimer

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Anne Claire de Breij
toon meer

Theatermaker - Fictieschrijver - Columnist - Cabaretier

Genre
Roman - Dagboek - Columns - Autobiografie

Thema's
Seksualiteit - Liefde - Kunst - Humor

Subthema's
Eenzaamheid

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Schrijfopdracht - Presentatie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als geïnterviewde) - deelname gesprek/discussie - Abonnement Schrijver leest voor-video’s

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Senioren - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen

Michèlle Schimscheimer (1984) is humorist, cabaretière en schrijver. Zij won in 2021 de persoonlijkheidsprijs op het Cameretten Festival met haar one woman show en debuteert in het voorjaar van 2022 met de tragikomische verhalenbundel Het gedoe dat liefde heet.
In Het gedoe dat liefde heet schetst Michèlle met virtuoze pen de tragiek van haar gevonden liefdes en het gedoe dat ze steeds weer aanrichten.
Een boek dat leest als een schurende maar hilarische comedyshow: eerlijk, grappig en pijnlijk herkenbaar.
De lezingen en optredens van Michèlle bewegen zich tussen voordracht en stand-up comedy, met een vleugje publieksinteractie. 
Aanstekelijk en met humor draagt zij voor uit haar werk op diverse gelegenheden zoals scholen, boekhandels en theaters.
Michèlle heeft ook ervaring met het geven van workshops creatief schrijven en performance. 

'Michèlle beschrijft de vaak hartverscheurende liefde zo grappig en wrang, dat je niet anders kan dan lachen of ontroerd zijn. Het is een verademing om Michèlle's verslag van haar liefdesperikelen te lezen, niet alleen omdat ze dat kundig en meedogenloos doet, maar ook omdat het een vanuit een slim vrouwenbrein gedaan is.' (Sanne Wallis de Vries)

'Verhalen over mislukte liefdes kunnen zo deprimerend zijn. De stijl van Michèlle is echter lichtvoetig en ze kan op zeer opgewekte toon de vreselijkste dingen zeggen. Hilarisch, maar het schrijnt en schuurt even zo goed.' (Hans Dorrestijn)

 

Publicaties

Het gedoe dat liefde heet
2022, Alfabet Uitgevers
Korte verhalen

Media

foto's

Fotograaf: Anne Claire de Breij