Jeannette Rijks

Geboortedatum 27-07-1953

Geboorteplaats Oosterbeek

Website https://www.jeannetterijks.nl/
Facebook https://www.facebook.com/jeannette.rijks/
Twitter https://twitter.com/jeannetterijks

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Yvonne Ros

Geboortedatum
27-07-1953

Geboorteplaats
Oosterbeek

Website
https://www.jeannetterijks.nl/
Facebook
https://www.facebook.com/jeannette.rijks/
Twitter
https://twitter.com/jeannetterijks

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Non-fictie

Thema's
Zingeving - Vriendschap - Psychologie - Liefde - Identiteit - Gezondheid - Familie

Activiteiten
Workshop/masterclass - Lezing - deelname gesprek/discussie

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Senioren - Volwassenen

In het jaar 2000 ontdekte ik dat eenzaamheid in mijn directe omgeving speelde, bij iemand die me dierbaar was. Ik voelde me machteloos er iets aan te doen, ondanks mijn eigen ervaring en mijn studie psychologie. Ik besloot me te verdiepen in eenzaamheid. Om anderen te helpen. Mijn doel: mensen te informeren. Zodat zij niet een jarenlange zoektocht moeten doorlopen op zoek naar hoe je dat gevoel van eenzaamheid kwijt kan raken.

Na jaren werken met het thema eenzaamheid ontwikkelde ik een theorie over eenzaamheid (wat is het, hoe ontstaat het) en een methodiek voor de aanpak van eenzaamheid. Ik schrijf erover. In mijn blogs, op social media, maar ook in mijn boeken. Afgezien van een zelfhulpboek schreef ik onder meer 'De Kracht van Eenzaamheid' en in 2020 'De Eenzaamheidsparadox'. Daarin lat ik zien wat eenzaamheid is, wat het met je doet en, niet onbelangrijk, wat je er zelf aan kunt doen. 

Hoewl eenzaamheid een pittig thema is, kun je er ook met luchtigheid en humor over praten. Sterker nog, dat helpt! Ik mag graag mensen zodanig informeren dat ze niet alleen meer weten over eenzaamheid, maar ook een herinnering hebben aan een leuke lezing. 

Media

foto's

video's

externe webpagina's