Danique Plaatzer

Geboortedatum 10-03-1990

Geboorteplaats Den Helder

Website www.thewanderingmind.nl
Instagram www.instagram.com/danique.plaatzer

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sylvia Heeren - Coppens

Geboortedatum
10-03-1990

Geboorteplaats
Den Helder

Website
www.thewanderingmind.nl
Instagram
www.instagram.com/danique.plaatzer

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Reisverhaal

Thema's
Australië - Azië - Identiteit - Liefde - Reizen - Vriendschap - Vrijheid

Subthema's
Zelfontwikkeling

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Danique (1990) is freelance tekstschrijver en redacteur. In 2015 koos ze ervoor om voor een halfjaar door Zuidoost-Azië te reizen. Uiteindelijk reisde ze drie jaar lang de wereld rond en werkte ze onder meer in Nieuw-Zeeland, Australië en Azië. Deze ervaring gaf haar inspiratie om het kinderboek Enkeltje Azië te schrijven, dat in 2021 werd uitgebracht bij Uitgeverij Leopold. Enkeltje Azië werd gekozen als Leestip van de Jonge Jury 2022 en genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2022.

Niet alleen het reizen staat centraal in haar boek. Ook thema's als zelfvertrouwen, jezelf ontdekken, persoonlijke groei, vriendschap, liefde en doorzettingsvermogen komen aan bod. Thema's waar Danique heel wat over kan vertellen. Ze vindt het niet alleen belangrijk dat kinderen, jongeren én volwassenen enthousiast worden van lezen, maar ook dat ze goed naar zichzelf luisteren en zich ontwikkelen tot wie ze graag willen worden.

Tijdens een bezoek is er veel mogelijk. Danique kan zowel een inspirerende lezing geven als een workshop over schrijven. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Publicaties

Enkeltje Azië
2021, Uitgeverij Leopold
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's