Stefan Raatgever

Geboortedatum 28-10-1980

Geboorteplaats Delft

Twitter @stefanraatgever
Instagram @raatgeverstefan

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: William Rutten

Geboortedatum
28-10-1980

Geboorteplaats
Delft

Twitter
@stefanraatgever
Instagram
@raatgeverstefan

toon meer

Fictieschrijver - Journalist

Genre
Jeugdboek - Journalistiek - Roman - Young adult

Thema's
LHBTI - Liefde - Muziek - Seksualiteit

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Stefan Raatgever is popjournalist, interviewer en schrijver. Na meer dan 10 jaar bij het Algemeen Dagblad, stapte hij in 2018 over naar Het Parool en het zaterdagmagazine PS van de Week. Hij interviewde onder anderen Adele, Amy Winehouse, Paul McCartney, Madonna en Beyoncé. Met enige regelmaat is hij in de media te zien en te horen als Songfestival- en algemeen popmuziekdeskundige.

Stefan debuteerde in februari 2022 met de semi-autobiografische young adult-roman De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam. Die gaat over een jongen uit een provinciestad die zijn rustige bestaan vlak voor zijn eindexamen van de middelbare school op z'n kop gezet ziet worden door een nieuwe jongen in de klas. De onaangepaste nieuwkomer maakt in hem gevoelens los die hij lang verborgen heeft weten te houden. Ook voor zichzelf. 

Het is een boek waarover bestsellerauteur Michel van Egmond zei: 'Brokeback Mountain in de Nederlandse polder. In één adem uitgelezen.'

Stefan is beschikbaar voor vrijwel alle leuke ideeën in scholen, bibliotheken, boekhandels of bij uw bedrijf. 

In elk geval behoren tot de mogelijkheden: een openbaar interview, een groepsgesprek in de klas, een themadag of een korte voordracht. Ook vertelt hij desgewenst over het werk in de muziekjournalistiek: Hoe recenseer je een concert in de Ziggo Dome? Hoe interview je een wereldster? En wat doe je als een artiest boos wordt om een negatieve recensie? 

 

 

 

Publicaties

De jongen die van de klif sprong
2022, Luitingh-Sijthoff
Roman - Young adult

Media

foto's