Irene Campfens

Geboortedatum 11-07-1980

Geboorteplaats Haarlem

Website https://www.irenecampfens.nl/
Instagram https://www.instagram.com/irenecampfens_nl/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Wendy Maria Laimböck-Dekker

Geboortedatum
11-07-1980

Geboorteplaats
Haarlem

Website
https://www.irenecampfens.nl/
Instagram
https://www.instagram.com/irenecampfens_nl/

toon meer

Biograaf - Journalist - Non-fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Biografie - Columns - Essays - Journalistiek - Kort verhaal - Non-fictie - Young adult

Thema's
Burgerschap - Diversiteit - Familie - Gezondheid - Humor - Identiteit - Liefde - Pesten - Vriendschap - Zingeving

Subthema's
Eenzaamheid, sociale relaties, positiviteit

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Senioren - Volwassenen

Irene Campfens is auteur en sociaal ondernemer. Zij werkte lange tijd in de psychiatrie. Na deze loopbaan en diverse studies in zorg, mens en maatschappij, kiest Irene in 2017 voor het schrijversbestaan. Van haar hand verschijnen het handboek Thuisbegeleiding (2018), Woensdag verhaspeldag (2020), Gedialogeerd (2021) en Verbinden doe je zo! (de kracht van verbindingen volgens Harrie Lamers). Ook schrijft en interviewt Irene in opdracht van diverse onderwijsinstellingen, ondernemers, organisaties en particulieren. Vanuit de drang om eenzaamheid (ook) preventief en positief te benaderen, richt ze het platform BRAVICO® op. 

Het leven is bij vlagen niet gemakkelijk voor Irene: een pestverleden, verbroken familiebanden, eenzaamheid en psychische klachten vormen de basis van haar problemen én uiteindelijke herstel. Mentale en fysieke weerbaarheid, positiviteit en humor worden het handelskenmerk van Irene. 

Het geven van workshops en lezingen is aan Irene toevertrouwd: ze weet op natuurlijke, enthousiaste en open wijze met vragen en verhalen te raken en zet de deelnemers graag aan het denken. "Ik jaag op mis(ver)standen, vang in woorden en tem met aandacht." 

Media

externe webpagina's