Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Kim Fotografie
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek

Thema's
Onderwijs

Subthema's
leesonderwijs - bewegend leren - spelend leren

Activiteiten
Abonnement Schrijver leest voor-video’s - Groepsbezoek (Jeugd) - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Kleuters

Sinds 2012 is Bertine werkzaam als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Momenteel is zij de trotse juf van een gezellige kleuterklas in het speciaal basisonderwijs. Naast juf is Bertine werkzaam als educatief auteur en ontwikkelt zij lesmethodes voor peuters en kleuters. Als ze niet aan het werk is leest ze graag een boek of gaat fijn naar buiten met haar hondje Pip.

Voorlezen is vaste prik als juf Bertine in de klas is en ook thuis met haar eigen kinderen geniet zij van de mooiste boeken en verhalen. Op haar eigen website deelt Bertine al jaren recensies van de mooiste kinderboeken en ook ideeën voor creatieve lessen en activiteiten. Hiermee hoopt zij ouders en professionals te inspireren om meer uit boeken te halen en kinderen spelenderwijs te stimuleren in hun ontwikkeling.

Na jaren recenseren begon het steeds meer te kriebelen en werd het tijd voor een eigen boek. Zo is Wij voetballen ontstaan, een vrolijke samenleesboek voor beginnende lezers over - uiteraard - voetbal. Met dit boek hoopt Bertine bij te dragen aan het leesplezier van jonge kinderen en ouders, maar ook leerkrachten de kracht van samen lezen te laten ervaren. Wij voetballen is de eerste titel in een reeks samenleesboeken over hobby's die de komende jaren verder vorm gaat krijgen. De inspiratie is nog lang niet op!

Tijdens een bezoek komt Bertine graag voorlezen of laat zij leerlingen en leerkrachten kennismaken met bewegend leren. Met haar tips worden je leeslessen nóg leuker!

 

Media

foto's

video's