toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Non-fictie - Young adult

Thema's
Diversiteit - Familie - Feminisme - Gender - Identiteit - Misdaad - Seksualiteit - Vriendschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Schokkend is het, wat door Wals’ registrerende, nuchtere toon extra sterk overkomt." - NRC Handelsblad **** over De jongen die wilde mislukken.

Angela Wals (1986) is schrijver en journalist. Ze is verslaggever voor het Noordhollands Dagblad en schrijft essay’s, interviews en beschouwingen over cultuur en maatschappij voor onder meer de Volkskrant. Ze studeerde geschiedenis volgde de Master Holocaust en Genocide. 

De spanning tussen het dader- en slachtofferschap is een terugkerend thema in haar werk. In haar non-fictiedebuut De jongen die Wilde mislukken (2019) staat dit onderwerp centraal. NRC Handelsblad noemt het boek een ‘geslaagde weerslag van Wals’ onderzoek. Het gaat het over schuld en schade, maar vooral ook over de werking van het menselijke geheugen.’

Haar essay’s in de Volkskrant zijn vaak feministisch gedreven, en ontstaan vanuit oprechte nieuwsgierigheid naar de minder gelijkwaardige verschijnselen in onze maatschappij. Daarover gaat ze graag in discussie. 

Ze geeft ook gastcolleges aan het voortgezet onderwijs over haar journalistieke - en persoonlijke - zoektocht naar de vraag: hoe word je crimineel? 

Angela werkt momenteel aan een nieuw non-fictieboek. 

Publicaties

De jongen die wilde mislukken
2019, Uitgeverij Querido
Roman

Media