Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Ruud Pos
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kort verhaal - Roman

Thema's
Feminisme - Identiteit - Liefde - Misdaad - Pesten - Rouw - Seksualiteit - Technologie - Verslaving

Subthema's
Geweld, Seksueel geweld, Vechtsport, Huiselijk geweld, Copingsmechanisme, Online media gebruik, Data, Social media, PTSS, Japan, Karate, fictie, trauma

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen

Lucia van den Brink is schrijver. Haar tweede roman De geur van een moeder verscheen eind juni 2022. Voor haar debuutroman 'Niemand zoals hij' behaalde ze de shortlist van de Hebban Debuutprijs. 

Shortlist Hebban Debuutprijs 2020
- Shortlist ‘Beste roman Nederlandstalig 2020’ Thrillers&more

Korte verhalen

Van den Brink publiceerde kort werk in diverse literaire tijdschriften, onder meer over het ervaren van geweld en het terugwinnen van je lichaam. Een vertaald verhaal over vrouwelijke seksualiteit verscheen in The Los Angeles Review.

Data en karatekid

In het dagelijks leven werkt ze bij NU.nl als conversiespecialist. Ze analyseert data en online gedrag. Daarnaast traint ze karate. Van den Brink deed mee aan EK’s en WK’s en werd ooit derde van Nederland.

Boek tijdig 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt

Publicaties

Niemand zoals hij
2020, Ambo Anthos Uitgevers
Roman - Proza - fictie