Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Ruud Pos
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Roman - Kort verhaal

Thema's
Verslaving - Technologie - Seksualiteit - Rouw - Pesten - Misdaad - Liefde - Identiteit - Feminisme

Subthema's
Geweld, Seksueel geweld, Vechtsport, Huiselijk geweld, Copingsmechanisme, Online media gebruik, Data, Social media, PTSS, Japan, Karate, fictie, trauma

Activiteiten
Voordracht - Signeersessie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Internetactiviteit - deelname gesprek/discussie

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Jongvolwassenen

 

Lucia van den Brink is schrijver. Haar debuutroman 'Niemand zoals hij' verscheen in 2020 bij uitgeverij Ambo|Anthos en is genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Deze debuutroman gaat over een jonge vrouw, een fanatieke blogster, die op zoek gaat naar haar opa, omdat haar opa naar Japan is gegaan om karate te trainen. 

Shortlist Hebban Debuutprijs 2020
- Shortlist ‘Beste roman Nederlandstalig 2020’ Thrillers&more

Korte verhalen

Van den Brink publiceerde kort werk in diverse literaire tijdschriften, onder meer over het ervaren van geweld en het terugwinnen van je lichaam. Een vertaald verhaal over vrouwelijke seksualiteit verscheen in The Los Angeles Review.

Data en karatekid

In het dagelijks leven werkt ze bij NU.nl als conversiespecialist. Ze analyseert data en online gedrag. Daarnaast traint ze karate. Van den Brink deed mee aan EK’s en WK’s en werd ooit derde van Nederland.

Boek tijdig 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • De schrijver/illustrator vertelt
Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit