Flip van Doorn

Geboortedatum 30-10-1967

Geboorteplaats Zeist

Website www.flipvandoorn.nl
Twitter @flipvandoorn

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Peter Arno Broer

Geboortedatum
30-10-1967

Geboorteplaats
Zeist

Website
www.flipvandoorn.nl
Twitter
@flipvandoorn

toon meer

Scenarioschrijver - Non-fictieschrijver - Journalist

Genre
Journalistiek - Essays - Reisverhaal - Non-fictie

Thema's
Identiteit - Vrijheid - Kunst - Europa - Reizen - Sport - Geschiedenis - Natuur - Familie

Activiteiten
Lezing - deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Jurylidmaatschap - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Wandelen, fietsen, reizen: Flip van Doorn is veel onderweg en kan derhalve veel verhalen. In aanvulling op zijn boeken geeft hij dynamische lezingen en presentaties, waarbij hij graag met zijn publiek in gesprek gaat.

Na een aantal reis-, fiets- en wandelgidsen (o.a. 1000 Plekken die je écht gezien moet hebben, Fietsen Rond de Wereld in Nederland en bijdragen aan de routegidsen van het Elfstedenpad en het Groot-Frieslandpad voor Wandelnet), maakte Flip van Doorn in 2017 bij uitgeverij Thomas Rap zijn debuut als schrijver van literaire non-fictie. In De eerste wandelaar vertelt hij het verhaal van wandelpionier en doopsgezind predikant Jacobus Craandijk. Met zijn bevlogen wandelverslagen zette de 'wandelende dominee' het wandeltoerisme in Nederland in gang. Van Doorn volgt door heel Nederland de voetsporen van zijn verre oudoom.

Een verzonnen koninkrijk (2018) vertelt het verhaal van onze nationale mythe. Kris-kras door Nederland gaat Van Doorn op zoek naar verhalen die we op school tijdens de lessen Vaderlandse Geschiedenis leerden. Wat is waar en wat is mythe?

In De Friezen (2021) reist Van Doorn in elf tochten door Friesland en ver daarbuiten. In plaatsen als Warns, Allardsoog en Rinsumageest, maar ook in Amsterdam, Rome, de Alpen en het Duitse Waddengebied stuit hij op sporen van de Friezen en hun mythische vrijheid. Hij groeide op in de Randstad, maar woont sinds 2010 met zijn gezin in IJlst, een van de elf steden van Friesland. Die positie bood hem de luxe om de Friezen afwisselend van nabij of juist van een afstand te observeren.

Kijk ook op de websites van Flip van Doorn en Uitgeverij Thomas Rap

 

Media

foto's