Tyler Koudijzer

Facebook Tyler koudijze
Instagram @Tyler.koudijzer

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Sebastian Koudijzer

Facebook
Tyler koudijze
Instagram
@Tyler.koudijzer

toon meer

Spoken word-artist

Genre
Spoken Word

Activiteiten
Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

’Gotong Royong, samen dragen.’

Leef je dagdromen met Tyler Koudijzer (1990): Rotterdammer, spoken word-artiest sinds 2012 en een van de vier Barguijs sinds 2017. Tyler is spoken word artiest in de breedste zin van het woord. Tot 2012 kon hij zijn woorden kwijt in rap, maar sinds dat jaar vindt hij vrijheid, voldoening en al zijn dagdromen in spoken word.

Zijn woorden zijn te horen op middelbare scholen, in het voortgezet onderwijs, op universiteiten, bij gemeentelijke instellingen, in theaters en op festivals. Tyler draait zijn hand niet om voor spoken word-stukken op maat, voice-overs en workshops waar taal en spoken word hun plek vinden.

In 2020 werkte Tyler samen met Seb Koudijzer aan JAMPA, een project voor het Nederlands Fotomuseum. Uit dit project is ‘De Kris’ ontstaan, waar zijn ‘Gotong Royong’ gedachtengoed is ontstaan. Momenteel schrijven zij het boek Kampong Tori, dat eind maart 2022 verschijnt.

In 2021 stond Tyler op het Crossing Border Festival, tourde hij met Mensen Zeggen Dingen Campingtour, stond hij op diverse podia zoals Woorden Worden Zinnen, PaginaGroots en Mensen Zeggen Dingen, combineerde hij jazz en spoken word bij Sprazz, fuseerde hij spoken word en urban sports voor een samenwerking van Spraakuhloos en Rotterdam Street Culture Week en ontwikkelde hij samen met het Huis voor Gedichten een educatiemethode specifiek voor praktijkonderwijs en voor kinderen waar taal en spoken word multi-inzetbaar zijn.

Media