Lev Avitan

Geboortedatum 1996-08-29

Geboorteplaats Arnhem

Website levavitan.nl
Instagram https://www.instagram.com/levavitan/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Springlezend

Geboortedatum
1996-08-29

Geboorteplaats
Arnhem

Website
levavitan.nl
Instagram
https://www.instagram.com/levavitan/

toon meer

Columnist - Dichter - Non-fictieschrijver - Spoken word-artist - Theatermaker - Toneelschrijver

Genre
Autobiografie - Columns - Essays - Muzikale voorstelling - Poëzie - Spoken Word - Toneel

Thema's
Burgerschap - Diversiteit - Economie - Feminisme - Filosofie - Gender - Geschiedenis - Identiteit - Klimaatverandering - Mensenrechten - Migratie - Oorlog - Politiek - Religie - Rouw - Vrijheid - Zingeving

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Lev Avitan (1996) is een veelzijdige kunstenaar die zijn talenten als spoken word-artiest, filosoof en theatermaker combineert om een bewogen en authentieke ervaring te delen. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties en zijn kwetsbare benadering van persoonlijke thematieken. Onlangs is er, in samenwerking met Rauwkost en Omroep Human, een film van hem verschenen met de naam Mijn Moeder Wil Niet Meer Leven. Deze 40-minuten durende spoken word vertelling is voor onbepaalde tijd te zien op NPO Start. Deze film onderzoekt op een diepgaande manier de reikwijdte van de menselijke emotie en raakt aan schurende thema's die hopelijk ook troost bieden.

Als spoken word-artiest heeft Lev opgetreden op festivals door het hele land zoals Down the Rabbit Hole en Lowlands. Zijn filosofische inzichten brengt hij middels een genre dat hij zelf de titel filopoëzie heeft gegeven. Dat zijn filosofie lezingen in spoken word vorm waarin hij uit zijn expertisegebieden (relationaliteit, dekolonialiteit, trauma & heling) poëtische filosofische reflecties verschaft. Hij heeft dit eerder gedaan op Brainwash festival, een uitverkochte The School of Life evenement en de Amsterdamse Nacht van de Filosofie.

Gedichten, proza en filosofische artikelen zijn eerder van zijn hand verschenen in De Revisor, Filosofisch Magazine Splijtstof en Bij Nader Inzien. Begin 2025 verwachten we de publicatie van een filosofieboek van zijn hand, uitgegeven door Uitgeverij De Geus.

Naast zijn artistieke werk geeft Lev workshops in poëzie en voordracht aan kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar, waarbij hij hen aanmoedigt om hun stem te vinden en zich uit te drukken door middel van het gesproken woord. Hij blijft zich inzetten om de wereld te vermooien met zijn creatieve visie en streven naar menselijke verbondenheid.

Tot slot is Lev ook proficient dichter op maat. Hij is in te huren voor een vurige en enerverende opening van uw evenement of poëtische samenvatting van een dag. Neem contact op bij interesse.

Media

foto's

Fotograaf: Kyllian Hazes - Motief Media
Fotograaf: Flores de Kraker

video's

externe webpagina's