Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Marloes Bosch
toon meer

Subthema's
psychiatrie, psychiatrische opname, Asperger, autisme, depressie, bipolaire stoornis, suicidaliteit, burn-out

Myrthe van der Meer werkte als redacteur bij een van de grootste uitgeverijen van Nederland, toen ze van de ene op de andere dag via een burn-out in een psychiatrische kliniek belandde. Dat leidde niet alleen tot de diagnoses autisme en manisch-depressiviteit, maar ook tot haar literaire debuut Paaz: een autobiografische roman over de vijf maanden die ze als patiënt op een gesloten psychiatrische afdeling doorbracht.

Van Paaz werden meer dan 150.000 exemplaren verkocht, het werd net zoals het vervolg Up vertaald en tot toneelstuk bewerkt en wordt nu verfilmd. Het omgaan met psychische problemen is een rode draad in Myrthe's werk, met als persoonlijke favoriet de twee voorleesboeken die ze schreef en illustreerde over een meisje en haar depressieve moeder: Pien & de spoken en Pien & de weerwolf.

Myrthe is nu fulltime schrijver, illustrator en schilder en geeft al jarenlang met veel plezier lezingen en interviews op scholen, bibliotheken, radio en televisie. Ze woont samen met haar vriendin, heeft een kat en een paard, werkt aan een roman over autisme, rekent Terry Pratchett en Herman Finkers tot haar grootste literaire voorbeelden en heeft stiekem de droom om ooit nog eens young adult fantasyboeken te schrijven. 

Publicaties

Het houden van mannen
2017, The House of Books
Columns
Pien en de weerwolf
2016, The House of Books
Prentenboek
Pien en de spoken
2016, The House of Books
Prentenboek
UP
2015, The House of Books
Roman
Kalf
2013, The House of Books
Roman
PAAZ
2012, The House of Books
Roman

Media

foto's

video's