Fictieschrijver

Genre
Roman - Kort verhaal

Thema's
Identiteit - Onderwijs - Migratie - Feminisme - Kunst - Diversiteit - Seksualiteit - Religie - Familie - Liefde

Subthema's
Rotterdam, literatuurgeschiedenis, literatuuronderwijs, Louis Couperus
Activiteiten
Schrijfopdracht - Lezing - deelname gesprek/discussie - Jurylidmaatschap - Groepsbezoek (Jeugd) - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Michelle van Dijk (Vlaardingen, 1981) groeide op in een gezin met vijf kinderen, mét de Evangelische Omroep en zonder popmuziek. Ze ging naar school in Rotterdam en ontdekte vanaf dat moment de rest van de wereld en de literatuur. In 2000 was ze de allereerste, piepjonge winnaar van schrijfwedstrijd Write Now!. Ze studeerde Nederlands in Leiden, werkte als tekstschrijver en is nu leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs.

In 2017 verscheen haar debuutroman Darko's lessen bij Uitgeverij Douane over de knallende liefde tussen de Rotterdamse lerares Janna en haar Servische leerling Darko. Haar tweede roman staat gepland voor begin 2021.

In 2019 verscheen bij Uitgeverij kleine Uil haar moderne hertaling van Couperus’ klassieker Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. 

Media

externe webpagina's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief