Dichter - Fictieschrijver

Genre
Roman - Spanning - Columns

Thema's
Filosofie - Humor - Geschiedenis - Psychologie - Misdaad - Identiteit

Subthema's
light verse
Activiteiten
Voordracht - Interview (als geïnterviewde) - Signeersessie - Workshop/masterclass - Presentatie - Lezing

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Robert Beernink werd geboren in Enschede. Na enkele jaren Engelse taal- en letterkunde te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en een maatschappelijke carrière, is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van boeken en verhalen. Zijn motto: ‘Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.’, de spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in zijn boeken.

De meest recente boeken van Robert: 'de zAligen' (2018), 'Kruipruimte' (2019), 'Pad van Kleren' (2020).

Daarnaast schrijft Robert korte  #BinnenDoorDenkers die met enige regelmaat verschijnen in dagbladen en via social mediakanalen, en lichtgedichten (light verse) omwille van het pure plezier om met rijm en ritme het duistere gemoed te verlichten.

Presentaties

Onder de noemer 'HumorCollege' vertelt Robert over humor, de magie van associëren en spart hij interactief met zijn publiek over het gebruik van humor in het algemeen en in zijn werk, waarbij vele lichtgedichten de revue passeren.

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek 'Pad van Kleren' heeft Robert een interactieve presentatie samengesteld over achtergronden en ontstaansgeschiedenis van dit verhaal. Ook thema's als 'inspiratie' en 'bronnen' maken er deel vanuit en alles wat verder ter tafel komt in een met veel humor doorspekte wisselwerking met de aanwezigen.

 

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief