Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Lars Smook
toon meer

Dichter - Fictieschrijver

Genre
Columns - Roman - Spanning

Thema's
Filosofie - Geschiedenis - Humor - Identiteit - Misdaad - Psychologie

Subthema's
light verse

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Robert Beernink werd geboren in Enschede. Na enkele jaren Engelse taal- en letterkunde te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en een maatschappelijke carrière, is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten.

Zijn motto: ‘Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.’, de spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in zijn boeken.

Na drie romans in drie jaar: 'de zAligen' (2018), 'Kruipruimte' (2019) en 'Pad van Kleren' (2020), verscheen in april 2021 ‘Nader naar Niets’, een gebonden bundel met 99 lichtgedichten.

Lichtgedichten (Roberts vertaling van light verse) reflecteren het pure plezier inspiratie te vinden in de mogelijkheden welke de taal biedt en deze door ongebreideld associëren uit te werken tot versjes met een grappige, beschouwende of verrassende twist.

Een #Binnendoordenker is een wekelijks gepubliceerd cursiefje van 99 woorden over een onderwerp dat de schrijver op dat moment bezighoudt; het is telkens weer een fijne oefening in schrijfvaardigheid.

Publicatie Platform

Eind 2020 heeft Robert het ‘RB Publicatie Platform’ gelanceerd voor zijn eerdere en deels herschreven werk alsmede columns, #BinnenDoorDenkers en verhalen. Dit platform is bereikbaar via zijn website.

Presentaties

Met veel plezier komt Robert naar u toe om te vertellen over zijn werk en daaruit voor te lezen. Ook gaat hij graag in gesprek over onderwerpen als drijfveren, humor, inspiratie, associatie en zijn ideeën over de missie van kunst in het algemeen en die van de literatuur in het bijzonder.

Meer informatie is te vinden op Roberts website: www.robertbeernink.nl

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen

Media

foto's