Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Lars Smook
toon meer

Dichter - Fictieschrijver

Genre
Columns - Roman - Spanning

Thema's
Filosofie - Geschiedenis - Humor - Identiteit - Misdaad - Psychologie

Subthema's
light verse

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Robert Beernink woont en werkt in Enschede. Na enkele jaren Engelse taal- en letterkunde te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en een maatschappelijke carrière, is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van verhalen, #binnendoordenkers en lichtgedichten.

Hij wordt gezien als ‘auteur van kleine grote verhalen’. Vanuit de observatie dat het gedrag van mensen, ongeacht het niveau dat ze zich aanmeten en de situaties waarin ze belanden, meer overeenkomsten dan verschillen vertoont, brengt hij grote thema’s terug tot microschaal en legt bloot hoe de eenling zich in de massa probeert te handhaven.

Robert werkt samen met Ambilicious Uitgever. Na drie romans in drie jaar: 'de zAligen' (2018), 'Kruipruimte' (2019) en 'Pad van Kleren' (2020), verschenen in april 2021 ‘Nader naar Niets’, een gebonden bundel met 99 lichtgedichten en in februari 2023 ‘Aftellen tot de punt – 65 lichtgedichten’. In april 2024 verscheen zijn nieuwe roman 'Plagwijk - dorp langs de rand van het land'.

Lichtgedichten (Roberts vertaling van light verse) reflecteren het pure plezier inspiratie te vinden in de mogelijkheden welke de taal biedt en deze door ongebreideld associëren uit te werken tot versjes met een grappige, beschouwende of verrassende twist.

Een #binnendoordenker is een wekelijks gepubliceerd cursiefje van 99 woorden over een onderwerp dat de schrijver op dat moment bezighoudt; het is telkens weer een fijne oefening in schrijfvaardigheid.

RBmedia

In eigen beheer geeft Robert via zijn uitgeverij RBmedia eerder en deels herschreven werk, alsmede diverse overige publicaties uit. Deze zijn te vinden op zijn website.

Ontmoet & Groet

Schrijver en dichter Robert Beernink is een ervaren spreker, die voor publieke optredens steevast drie basispijlers hanteert: 

Actualiteit - Humor - Interactie.

Thema, stijl en oogmerk van zijn onlangs verschenen roman ‘Plagwijk - dorp langs de rand van het land’ sluiten daar naadloos op aan.

De auteur gaat graag in gesprek over wat hem ertoe heeft gebracht dit boek te schrijven, waarom het volledig van deze tijd is, de rol van ironie en satire alsmede de beoogde doelstelling.

Meer informatie is te vinden op Roberts website: www.robertbeernink.nl

Publicaties

Plagwijk
2024, Ambilicious
Roman
Aftellen tot de punt
2023, Ambilicious
Nader naar Niets
2021, Ambilicious
Pad van Kleren
2020, Ambilicious
Roman
Kruipruimte
2019, Ambilicious
Roman
de zAligen
2018, Ambilicious
Roman
TukkerTrek
2016, Uitgeverijen overig
De Apenhof
2016, Uitgeverijen overig
Roman
De Lonkende Lijkwade
2013, Uitgeverijen overig
Detective - Roman
Het Leukste Dorp
2012, Uitgeverijen overig
Roman

Media

foto's

Fotograaf: Lars Smook