Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Isabel Sanchez Olid
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek

Thema's
Familie - Humor - Identiteit - Liefde - Ouderschap - Reizen - Vriendschap

Subthema's
Avontuur, Diversiteit

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Over Kevin

Kevin Hassing (1984) is naast auteur ook acteur. In 2004 begon hij aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie in Amsterdam. Zijn stage liep hij bij MTV Productions ism REP  in de voorstelling Romeo over Julia.

Na zijn afstuderen heeft hij onder andere gespeeld bij jeugdtheatergezelschap Het Laagland in de voorstelling Het Oneindige Verhaal (The Neverending Story), Bent,The Normal Heart en in de toneelbewerking van Fatal Attraction.

Ook is Kevin actief als stemacteur. Hij is de stem van verschillende personages in tekenfilms en series. Zo is hij o.a. te horen als Spencer in iCarly, Pablo in Violetta, Ricardo in Soy Luna, Dave in Alvinnn and the Chipmunks en Jay in De Lego Ninjago Film. Ook leest hij voor o.a. Storytel luisterboeken voor.

Daarnaast is Kevin ook te zien geweest op televisie. In de televisiefilm Cas, Goede Tijden, Slechte Tijden in de RTL4 serie Centraal Medisch Centrum als Dokter Sebastiaan de Moor.  

Vorig jaar speelde Kevin samen met zijn beste vriend in Hehobros On Tour, een theaterversie van hun succesvolle YouTube-serie Hehobros.  

Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen is het eerste deel van een serie, en Kevin's debuut als schrijver.

Met Mus en kapitein Kwaadbaard en De Koers naar de Kraken won Kevin de Kinderjury 2022 in de categorie 10-12 jaar.

 

Workshop voorlezen

De workshop voorlezen is geschikt voor iedereen die beter/anders/met meer kennis en plezier wil voorlezen. Van prentenboeken tot volwassen romans, alles kan aan bod komen in de workshop. Omdat Kevin naast auteur ook stemacteur is en veel boeken heeft ingelezen kan hij je helpen met al je vragen. Wat zijn je valkuilen? Wat doe je al goed, maar nog niet bewust? Hoe krijg je jezelf, en dus ook de luisteraar, enthousiast voor je verhaal? Want daar draait het bij voorlezen uiteindelijk om!

Geschikt voor volwassenen die werkzaam zijn in winkels, bibliotheken en op scholen. Maar ook perfect voor de PABO-student! En natuurlijk voor de hobbyvoorlezer. Voor iedereen dus!

Publicaties

De Wraak van de Furie
2023, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
De Amorfe
2022, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
Koers naar de Kraken
2021, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek
De 5 Slangen
2020, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's

Fotograaf: Isabel Sanchez Olid

externe webpagina's

Openbare lezingen

15-06-2024 Stichting Wassenaarse Cultuurprijs , Raadhuislaan 22, Wassenaar (Raadhuis De Pauw)
13-10-2024 Groninger Forum Bibliotheek , Nieuwe Markt 1, Groningen (Organisatie)
16-10-2024 Bibliotheek AanZet Papendrecht , Scheldelaan 1, Sliedrecht (Stuy, P. (Paula))